I HRVATI NA SVJETSKOM KUPU U VATERPOLU

Logo_WebU Berlinu se od 11. do 16. rujna 2018. održava FINA Svjetski kup u vaterpolu, na kojem će  nastupiti i reprezentacija Republike Hrvatske.

– Od strane organizatora zamoljeni smo navedenu informaciju proslijediti predstavnicima hrvatske zajednice na području Berlina, što ovim putem vrlo rado činimo. Također informiramo da je moguće ostvariti popust na kupnju dnevnih karata unošenjem koda GO-CRO-ICD9KD.

više

ODLAZAK NAJSTARIJEG HRVATSKOG AKADEMIKA

Umro akademik Drago Grdenić, najstariji član Hrvatske akademije  znanosti i umjetnosti i bivši glavni tajnik

Objava za medije

prilog: Marijan Lipovac, Ured za odnose s javnošću i medije HAZU

 akaZagreb, 10. rujna 2018. – U petak 7. rujna 2018. u Zagrebu je u 100. godini života umro akademik Drago Grdenić, istaknuti hrvatski kemičar, najstariji član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i njen nekadašnji glavni tajnik te bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu.

Rodio se 31. kolovoza 1919. u Križevcima, a gimnaziju je pohađao u Gospiću i Zagrebu. Diplomirao je kemiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1942., a zatim odlazi u partizane.…

više

KAFU MI DRAGA, ISPECI

tekst: Marica Žanetić Malenica

Šetam sa svojom rodicom, koja me ugostila u Perthu, centrom ovoga lijepoga prostranoga grada na obali rijeke Swan.

Studeni je, a kod njih kasno proljeće i već poprilično vruće. Sretna okolnost je što smo po vjetrovitosti u drugom gradu na svijetu, pa nas vjetar miluje po licu ugodnom riječnom svježinom.

Kada smo se približile jednom od oblakodera u poslovnom kvartu, rodica reče:…

više