SVE KIPI U NAŠOJ KUHINJI

piše: Marija Juračić
U političkoj kuhinji Lijepe Naše, vrije! Svi su se lonci užarili, kipe, a neki su i prekipjeli. Situacija podsjeća na onu narodnu: „Rugao se lonac loncu, a oba su crna.“

Jedan gospodin, koji  je izgubio glas u svakom pogledu, spočitava kiks u raspodjeli dobara gospođi, koja glas još ima, ali je nejasno ima li potporu glavnog kuhara.

Škrta je i htjela je uštedjeti, namjerno i tendenciozno, neoprostivo. Nije ona kao on, koji je najbliži najvećoj kesi pa svima daje, a posebno onim bogatima. Njima se otpisuju dugovi, jednako kao i  „raji sitnoga zuba“.

više

METASTAZE

piše: Sandra Marelja Muić

pozdrav_suncu3-310519Prošlo je svega nekoliko dana kako je Zadar  punio medijske naslove  činom mahnitog razbijanja solarnih ploča na gradskom spomeniku Pozdrav Suncu, koji se dogodio usred bijela dana.

Istog tog prijepodneva sam se provezla tim dijelom poluotoka, ravno iz bolničke sobe, da namirim dušu nakon boravka u nekoj drugoj dimenziji života. Omiljeni sraz bijelog i plavog, benigno naslikavanje posjetitelja koji svojom znatiželjom ne narušavaju ljepotu tog sklada i tepih od svježe  zelene travice implementiran u…

više

MALIM JUNACIMA TREBA PODRŠKA

piše: Slavica Jurčić
sun-622740_960_7201-150x150Kad naša djeca odrastaju mi očekujemo od njih da postignu ono što mi nismo uspjeli i često na teret svoje djece stavljamo i svoj teret.

Da bi mali Junaci postali veliki Junaci trebaju podršku roditelja, trebaju podršku okoline. A kakvu podršku imaju roditelji djece s autizmom? Većinom – nikakvu!

Mi roditelji prolazimo razne pretrage s djecom. Kod neurologa, …

više

OSMIJEH

Ljerka Varga
osmjeh_ilustracijaOsmijeh je najljepši dar
kad jutrom se na licu javi
pa poleti kao ptica
od mojeg do tvoga lica…

Osmijeh putuje tako
Oko sunca kao Planeta
on je vjesnik radosti
dječjeg velikog Svijeta.

Osmijeh, osmijehu prilazi
on sa usana ne silazi
nego zajedno kreću
u dan sijati sreću.

više