JEZIK JE IDUĆA TEMA NATJEČAJA

tekst: Ante Karačić
kIserlohn/ Likovni natječaj je jubilarni 20. po redu a literarni se organizira treći puta.

Ukupno smo do sada imali sudionike iz 21 zemlje od Australije i Tasmanije preko Europe do Južne Amerike: Čile, Argentina i Bolivija.

Do sada je sudjelovalo preko 7000 djece, preko 400 nastavnika iz preko 300 škola i udruga.
Projekt je ostvaren bez i jedne kune financiranja od strane institucija.…

više

MOJA MALA BALERINA

piše: Marica Žanetić Malenica

Mala-balerinaPrvo tri puta žmirkaju, potom se i gase. Sjedim po sredini osmog reda partera i čekam da netom oživjeli mrak ubiju svjetla pozornice splitskog kazališta. Odavno nisam bila na nekoj baletnoj predstavi. A išla sam redovito, išla sam i dva puta tjedno prije petnaestak godina. I gledala po nekoliko puta u sezoni isti balet.

Bilo joj je šest godina kada sam, poput mnogih nadobudnih majki, i ja htjela neku aktivnost za svoju mlađu kći. Neku koja će razvijati njezinu gracioznost, lijepo držanje, pravilan hod… …

više

PRSTEN

Iz naše arhive/ objavljeno 10.05.2010.

tekst: Emil Cipar

Šetam ulicama grada. Bez nekog posebnog cilja.  Tragovima prošlosti …nazivam te šetnje, koje nemaju nikakvo realno opravdanje, a ipak su potrebne kao lijek, bez njih život ne bi bio ono što jest.
I grad je u štimungu kao i ja. Izlozi, koji više govore o umiranju nego o životu, ljudi sa zabrinutim licima, poneki pas lutalica, koji prividno slijedi neki cilj, nekoliko Roma, koji svoje prenatrpane bicikle guraju pored sebe. Na biciklima su …kao i u muzejima, ostaci neke bolje civilizacije …plastične ambalaže, stara odjeća, …

više