TKO PJEVA…

tekst: Sonja Breljak
foto: Hrvatski glas Berlin
194Berlin/ Na nedavnoj proslavi 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije Berlin, osnaženi s nekoliko novih članova, pobrali su lijep pljesak publike dok su pod dirigentskim vodstvom Matije Ćosić i glazbom orgulja koje svira Ana Draganović, pjevali pjesme: “Dajte mi sladak pjev” i “Neka cijeli ovaj svijet”.

To je Mješoviti crkveni zbor koji nedjeljna misna slavlja pjesmom prati u crkvi svetog …

više

SLUGA

piše: Stjepan Poljaković
humanostTko voli biti sluga ? Tko je od nas svjestan odgovornosti da bi trebao biti sluga ? Čije smo mi zapravo sluge? Koji je smisao služenja?

Kada pogledam unazad, u dosadašnji dio svoga života, imam dojam da me je svevišnji pripremao za ono što me čeka.

Najveći dio svoga života proveo sam promatrajući svijet duhovno iz ptičje a staleški, po standardu, iz žablje perspektive.…

više

MOJE MALENO SELO

piše: Dubravka Lisak
Kasina.jpegKašina je bila, i vjerujem još uvijek jest, pitoreskno seoce s mnogo interesantnih likova. Patila je od sindroma malene sredine, i koliko god sam žudjela za širokim prostranstvima svijeta, ona mi je pružala sigurnost i predvidljivost malograđanske sredine.

Naravno da sam te malograđanštine postala svjesna tek na prvoj godini studija, što će biti mnogo godina kasnije, družeći se s uglađenom zagrebačkom djecom. Ali tada, ona je bila sav moj svijet i podlegla sam joj iz čistog naslijeđa.…

više