VEČERAS JE DALMATINSKA FEŠTA

dalm-175x300Berlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin organizira u večeras, 21.09.2019. tradicionalnu zabavu naslova “Dalmatinska večer”.

Program počinje od 20 sati.

Ulaznica je 10 eura. 

U programu sudjeluje Folklor Hrvatske zajednice te Vokalni sastav “Lastavice”. 

Goste će tijekom večeri svojom glazbom zabavljati Damir Kozarić.

Hrvatska zajednica Berlin je na adresi: Karl-Marx-Str. 204-206, 12055 Berlin-Neukölln.

više

FORUM MLADIH PRIPADNIKA HRVATSKIH MANJINA

prilog: Ivana Rora

forum mladih.bmpTivat/ Od 27. do 29. rujna 2019. održat će se treći po redu Forum mladih pripadnika hrvatskih manjina, u Tivtu (Donja Lastva) u Boki kotorskoj (Crna Gora).

Tema trećeg Foruma mladih pripadnika hrvatskih manjinskih zajednica vezana je za identitet pripadnika hrvatskih manjinskih skupina. Raspravljat će se o pitanjima: u kolikoj je mjeri manjinski identitet opterećenje za mladu osobu, koliko je i da li je različit od identiteta Hrvata u samoj matičnoj zemlji, moraju li se različiti identiteti međusobno isključivati, kakav je odnos vjere i identiteta te odnos manjinskog i regionalnog, subetničkog identiteta i sl.

Forum organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, a prati ga i zanimljiva Multimedijalna izložbe likovnih, fotografskih, video i …

više

I TA BI MOGLA BIT DOBRA

tekst: Kitana Žižić
didaU kamenoj kući u Hvaru, koja se sastoji od prizemlja, prvog kata i kasnije dograđenog drugog, živjeli su u manje-više skladnom suživotu. Na prvom je stanovao moj tata, koji je sve više preuzimao ulogu djeda, kojeg su unuke i unuci poštovali i voljeli. Otkad mu je umrla žena, zajednički život koji su izabrali između potajnih i sramežljivih pogleda i serenada opjevanih ispod prozora, a ponekad s barke u uvali Zorače, zamijenio je samotnim što se partnera tiče.…

više