LIJEP START U NOVO LJETO

tekst: Sonja Breljak

zajednicaBerlin/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin je jedino udruženje berlinskih Hrvata koje je organiziralo svečanu proslavu Nove godine.

Prostor Hrvatske zajednice ispunila su tom prigodom svečana odijela i večernje toalete. a glazbeni, zabavni dio očekivano dobro su odradili Tomislav Gelo i Dražen Podonjak.

– Bilo je gostiju koji su dugi niz godina u Berlinu a prvi su puta na proslavi Nove u Zajednici, kao i onih koje nitko od prije nije poznavao ili onih koji su prešli stotinu kilometara da bi s nama čekali novu godinu, rekla nam je zadovoljno Karmen Meić, predsjednica Hrvatske zajednice, objavljujući ujedno i sljedeću čestitku:…

više

BOGAT PROGRAM

vijeće euZagreb – Bruxelles-Berlin/ S prvim minutama siječnja Hrvatska je preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedništvo Vijećem Europske unije, šest i pol godina nakon što je postala članicom EU.

Početak predsjedanja bit će službeno obilježen 9. siječnja 2020. dolaskom članova Europske komisije u Zagreb i koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Međunarodno otvaranje hrvatskog predsjedanja bit će 15. siječnja …

više

KAKO JE KARNEVAL UNIŠTIO SAKO

piše: Kitana Žižić
Karneval-Puerto-de-la-CruzBio je miran spokojan dan, kao i većina dana u gradiću na južnoj obali jednog od najljepših dalmatinskih otoka. Nakon ručka i vrlo kratkog pižolota, moj tata se spremao na sprovod.

Naturalizirani Hvaranin svakoga je ispraćao na njegovom zadnjem putovanju. Nikad nikome nije propustio iskazati poštovanje, što često krasi navike stanovnika naših malih mista.

Promijenilo se jedino to što je sada, u poznim godinama, malo teže…

više