MALA ŽENICA VELIKOG SRCA

Svečano proglašenje Olge Stoss počasnom građankom Bad Homburga

tekst: Aleksandra Brnetić
foto: Služba za medije i javnost magistrata Bad Homburga v. d. Höhe

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković nazvao ju je malom ženicom velikog srca, a predsjednik badhomburških gradskih zastupnika dr. Alfred Etzrodt u šali je upozorio da nije pametno prepriječiti se Olgi Stoss na njenom putu.

I nadgradonačelnik Alexander Hetjes istaknuo je čeličnu volju Olge Stoss rekavši da se čovjek ne može samo tako oduprijeti ovoj 95-godišnjoj Bad Homburžanki.…

više

KORONA

piše: Marija Juračić

temaU posljednje vrijeme na dnevnom redu razgovora u mojoj obitelji dominiraju tri teme: sukob na desnici, novi izbjeglički val i korona virus. Ako se stvari u svezi tih tema budu odvijale nepovoljno, nadrljali smo kao Žuti.

Ne znam tko je bio taj Žuti koji je ušao u našu narodnu izreku i kako je on to …

više

ROTA VIRUS

piše: Verica Jačmenica-Jazbec, dr. med.

RotavirusS početkom 2020. godine u Kini se pojavio opasan korona virus koji se ubrzo proširio cijelom kuglom zemaljskom. Svi mediji nas o tome iscrpno izvještavaju.

Mi ćemo ga ovdje preskočiti i reći vam nešto o rota virusu koji zadaje velike brige mnogim roditeljima male djece. Rota virus napada malu djecu u dobi od šest mjeseci do pete godine života. To su djeca jasličke i vrtićke dobi. Ta zaraza se vrlo brzo širi u dječjim kolektivima.…

više