U SPLITU KONFERENCIJA O ISELJENIČKOM TURIZMU - Hrvatski Glas Berlin

U SPLITU KONFERENCIJA O ISELJENIČKOM TURIZMU

 Iz Obavijesti za novinare

Konferencija 2017.U Splitu će se u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. godine održati 2. Međunarodna konferencija Iseljenički turizam u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (palača Milesi, Trg braće Radića 3, Split)

Riječ je o dvodnevnoj konferenciji koja se, u organizaciji Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, održala prvi put u Zadru prije dvije godine.

Njezin je cilj povezati Hrvate u domovini s hrvatskim iseljeništvom kako bi zajedno istraživali i razvijali mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam.

Putem videoveze u konferenciju će se uključiti Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske. A na početku konferencije govorit će: Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Ivan Barbarić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i Europsku uniju, Marin Sopta, ravnatelj Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Uvodno izlaganje o perspektivama iseljeničkog turizma održat će: John Gašparac, predsjednik uprave tvrtke PwC Croatia

Konferencija će obuhvatiti niz tematskih diskusija, u kojima će govoriti stručnjaci, poslovni ljudi, iseljenici i povratnici u domovinu.

Sudionici će slušati o uspješnim poslovnim pričama hrvatskih povratnika, upoznat će stranu i hrvatsku poslovnu organizaciju i kulturu, analizirat će suradnju ulagača u hrvatski turizam s lokalnim vlastima te mogućnosti investicija u specifične oblike turizma, kao što su wellness i zdravstveni turizam.

 

Related Post

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Josef MayerJosip Mayer Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josef Mayer
Guest
Josef Mayer

Razmišljati Europski znači.Biti kreativan,pošten,inovativan,poticajan,privredna,ne biti nikome zavidan.I,ako se na taj način djeluje u Hrvatskoj.Mogli bismo bržije izaći iz gospodarske krize.

Josip Mayer
Guest
Josip Mayer

Kako vidim razgovori o izgradnji umjetnih pješčanih plaža nisu uvedeni u plan a bilo bi vrlo važna goruća tema.Bez njih smo izgubili turističku borbu,jer nam turisti odlaze zbog dijece i sebe,u druge strane zemlje koje im omućavaju pješčane plaže.Prema svemu sudeći. Hrvatski je turizam vrlo krhk i slomljiv, za razliku od drugih Europskih i Svjetskih zemalja.Nemamo dovoljno prirodnih pješčanih plaža.A priroda nam nemože baš sve dati.Nešto nam je potrebno i samima uraditi,za sve jednako dobro.Naše pojedine plaže posjete i preko 10 000 kupača i više,a kapacitet plaže zadovoljava tek do 3500 kupača.Drugi nam leže po parkovima,po obalnim putovima,neki od njih… Read more »