U SPLITU KONFERENCIJA O ISELJENIČKOM TURIZMU

 Iz Obavijesti za novinare

Konferencija 2017.U Splitu će se u petak i subotu, 17. i 18. svibnja 2019. godine održati 2. Međunarodna konferencija Iseljenički turizam u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (palača Milesi, Trg braće Radića 3, Split)

Riječ je o dvodnevnoj konferenciji koja se, u organizaciji Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, održala prvi put u Zadru prije dvije godine.

Njezin je cilj povezati Hrvate u domovini s hrvatskim iseljeništvom kako bi zajedno istraživali i razvijali mogućnosti ulaganja u hrvatski turizam.

Putem videoveze u konferenciju će se uključiti Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske. A na početku konferencije govorit će: Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, Ivan Barbarić, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i Europsku uniju, Marin Sopta, ravnatelj Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva.

Uvodno izlaganje o perspektivama iseljeničkog turizma održat će: John Gašparac, predsjednik uprave tvrtke PwC Croatia

Konferencija će obuhvatiti niz tematskih diskusija, u kojima će govoriti stručnjaci, poslovni ljudi, iseljenici i povratnici u domovinu.

Sudionici će slušati o uspješnim poslovnim pričama hrvatskih povratnika, upoznat će stranu i hrvatsku poslovnu organizaciju i kulturu, analizirat će suradnju ulagača u hrvatski turizam s lokalnim vlastima te mogućnosti investicija u specifične oblike turizma, kao što su wellness i zdravstveni turizam.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josef Mayer
Josef Mayer
4 years ago

Razmišljati Europski znači.Biti kreativan,pošten,inovativan,poticajan,privredna,ne biti nikome zavidan.I,ako se na taj način djeluje u Hrvatskoj.Mogli bismo bržije izaći iz gospodarske krize.

Josip Mayer
Josip Mayer
4 years ago

Kako vidim razgovori o izgradnji umjetnih pješčanih plaža nisu uvedeni u plan a bilo bi vrlo važna goruća tema.Bez njih smo izgubili turističku borbu,jer nam turisti odlaze zbog dijece i sebe,u druge strane zemlje koje im omućavaju pješčane plaže.Prema svemu sudeći. Hrvatski je turizam vrlo krhk i slomljiv, za razliku od drugih Europskih i Svjetskih zemalja.Nemamo dovoljno prirodnih pješčanih plaža.A priroda nam nemože baš sve dati.Nešto nam je potrebno i samima uraditi,za sve jednako dobro.Naše pojedine plaže posjete i preko 10 000 kupača i više,a kapacitet plaže zadovoljava tek do 3500 kupača.Drugi nam leže po parkovima,po obalnim putovima,neki od njih… Read more »