TIRAMOL - JEŠKA ZA OVRHU - Hrvatski Glas Berlin

TIRAMOL – JEŠKA ZA OVRHU

piše: Marija Juračić
tiramol-susenje-rublja-roba-fd692786524de4f2ad08f34f314034df_view_article_newNemam tiramol, a ipak robu sušim na zraku koji mi po rođenju pripada. Bar za sada. Zato ovaj članak ne pišem zbog svojih uskih, osobnih interesa, nego zbog pravde i pravičnosti kojih nikad nema dovoljno za sve, a trebale bi biti kao Suce – nepotrošiv izvor topline za sve ljude.

Iritirao me ovaj najnoviji propis lokalnih vlasti o tiramolu koji su kao kukavičje jaje htjeli podmetnuti Europskoj uniji, a  čije kršenje sad već donosi kaznu od trećine hrvatske prosječne plaće ili pola hrvatske prosječne penzije. Po danu. Odnosno po sušenju.

Jasno mi je da se mozak, koji ad hoc donosi propise i propisuje sankcije, ne može provjetriti na tiramolu jer on se već  otuđio od korištenja prirodnih resursa, ali  sumnjam da je na taj način, zlonamjerno i smišljeno, smjestio narodu nove ovrhe i otimanje  nekrenina,  koje ni kazališna šminka novog Ovršnog zakona neće spriječiti.

Put je jasan i  i trasiran je od Kale Tiramol do Kale Ovrha, jer kamate na glavnicu rastu aritmetičkom brzinom i dok se košulja obješena  na tiramol još nije osušila, neplaćena kazna već te odvukla u kalu Ovrha. A onda i poneki lokalni čelnik može doći do lijepe nekretnine.

Nemojte mi samo govoriti: Befehl ist Befehl –  naredba je naredba, jer tom su logikom i živi u jame bacani, nego razmislite o duhu pozitivnih zakona i poučite mene neuku, kako je moguće donijeti propis koji se kosi sa svim prirodnim zakonima, a nema uporište ni u jednom jačem zakonu iz kojeg bi morao proizaći? Nema uporište ni sam u sebi, odnosno u Zakonu o komunalnom redu.

Estetetski krieriji su diskutabilni i ne bi smjeli biti predmet ni jednog propisa.

Related Post

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Ljerka Vargasuzana Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ljerka Varga
Guest
Ljerka Varga

E sad uvik srida…Tiramoli , tiramoli…tiramoli moji…>>>>>>>>>>>>Tuga i jad, ali sad nastupa oblikovanje života…Pa eto nam agencija za pranje, sušenje i peglanje rublja …Zgodno! Zaraditi će svi…domaćice, izgled grada, agencije i lokalna administracija…Otvoriti će se nova radna mjesta…

I tako to, svi će biti zadovoljni …ima toga još ma moram pazitča ću kazat…!>Bok Mare< @ljv

suzana
Guest
suzana

Još malo pa će nam i svaki udisaj kisika naplaćivati,možda dobijemo pravo na disanje ,kao nekada kada se vozilo na par-nepar. Pitam se, di će ljudi u stanovima sušiti.