SVI SMO MI IZDAJNICI - Hrvatski Glas Berlin

SVI SMO MI IZDAJNICI

KORIENSKA MISAO
piše: Viktor Arbanas

Dijaspora, mediji i vlast
Dijaspora
Bilo bi strašno kada bi se nastavilo pretvaranje Hrvata u dijasporu. To je najveći dokaz koliko smo ponosni na ime Hrvat, tj. koliko se brinemo za naš obstanak. Ta “borba za obstanak” je postala izpraznica “nacionalni interes”. Dosada najveći “uspjeh” te “borbe” i “brige” su Bošnjaci, a diaspora (napisana MALIM početnim slovom) će premašiti sva “očekivanja”. Drugim riečima, Hrvate u inozemstvu, tj. u tuđini, Hrvati u Hrvatskoj nazivaju dijasporom, a ne npr. Inohrvatima!
Mediji
Dijasporu su “uveli” Hrvati iz medija, iako Hrvati nikada nisu živjeli u dijaspori. Dijaspora je pojam za razpršene narode ili npr. vjernike. Židovi su živjeli u dijaspori dok nisu stvorili svoju državu, a Kurdi i katolici još uviek žive u dijaspori. To, sasvim prirodno, “oni iz medija” ne znaju jer u medijima kao i u cijeloj Hrvatskoj vlada glupost i balkansko neznanje. Zato nikomu ne smeta činjenica da Hrvati već više od 1200 godina žive u svojoj državi nad
kojom su, na žalost, dugo vladali i tuđini.
Kada bi Hrvati u medijima bili svjestni svoje uloge u hrvatskom družtvu i odgovorno se odnosili prema svom pozivu, ne bi se nazvali medijima, nego javnim glasilima i pisali bi hrvatskim jezikom, a ne globalskim šatromlatom.

Vlast
Nad hrvatskim narodom su 1000 godina vladali tuđinci, a zadnjih 20 godina su nastavili vladati “stvoritelji” nove nam Hrvatske. Niti jedna tuđinska vlast nije u tih 1000 godina toliko strašno razvalila Hrvatsku koliko ju je razvalila “naša” vlast u 20 godina! To je bilo moguće samo zato što se Hrvati skupa sa svojom umišljenom

inteligencijom već stotinama godina uporno prave BLESAVI!
Hrvatsku može spasiti samo hrvatski narod.
Narod mora preuzeti vlast nad svojom državom, a vlast se u Ustavu mora preimenovati u DRŽAVNU UPRAVU. I ta nova državna uprava mora služiti svomu gospodaru, hrvatskomu puku. Ako narod nije zadovoljan upravom koju je izabrao, on ju kratkim postupkom može promieniti. Za svaku promienu zakona i svako trošenje državnoga novca, ta nova uprava mora referendumom pitati hrvatski puk, želi li on to ili ne! Državni proračun ne može biti veći od hrvatskih mogućnosti. Drugim riečima, Hrvatska se ne smije zaduživati! Tako mora stajati u Ustavu!
U takvom sustavu jasne podiele vlasti i uprave državom se ne može ponoviti Telekom, ZERP, INA, Savudrijska vala, itd. te Tuđman, Račan, Sanader, Kosor i ostali izdajnici!
Predpostavka za takav preokret je da se hrvatski narod prestane praviti blesav!

 

Related Post

6
Leave a Reply

avatar
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Josip MayerViktor ArbanasNada Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest

Poštovani prijatelju Viktore Prema mome razmišljanju mi u inozemstvu samo ako hoćemo možemo i više Ne bi rekao da smo svi mi isti ili izdajice nit bi se sa time sasvim složio vjero jatno ni vi uvjek samnom bog, nas je stvorio tako različite neki bi rekli priroda i dobro je da je tako,jer inače bi svi otišli u jednom smjeu a danas je u više smjerova u hodu upravo to struka i zanat. Prem da specijalistu isključivo u jednom smjeru tražit će nekada netko poput povećalom. Problem vidim u tome što su mogi i iz dijaspore i iseljeništva poprimili… Read more »

Josip Mayer
Guest

Poštovani gospodine Viktore vi me slobodno ispravite što kod mene nije Hrvatski Predlažem još uvjek nije kasno da nemam ništa protiv da se osnuje jedna udruga diljem Hrvatske,Evrope i Svijeta za občuvavanje hrvatske kulture,baštine i običaja,posebno Hrvatskog jezika i njegovog daljnjeg razvoja u nacionalnom i internacionalnom smislu kulturi i natičju. Imat ću uvjek protiv ako razvijamo međusobno u mjesto riječnika svađu,stimeujedno ispada nam i nesporazumljevanje neki bi rekli da smo destruktivni jedni na spram drugima. Uvjek rado izgovaramo, istina je što je istina neka ustanove drugi, koji su za tražiti pravo istinu za to obrazovani i plaćeni. Uvjek ću se… Read more »

Josip Mayer
Guest

AKO NITKO DRUGI BOG SVE VIDI Sine po mraku je najbolje, da ne nastradaš ići kud ruda rudi Piše:Josip Mayer Kako se i ono književno reče,ono što nije zabilježeno,to se lagano zaboravlja,nitko ni ne zna, Čovjeku kojem se pruža prilika već par desetleća izaću u javnosti nekad mu se dogodi da je primoran nekad nešto reći i o sam sebi. Sjećam se još dan danas ondašnjeg dana puno puta su mi roditelji govorili sine po mraku u noći je najbolje onud ići kuda ruda rudi jednostavno po sredini, tak ćeš biti sigurniji da ne nastradaš slučajno da ne skreneš u… Read more »

Viktor Arbanas
Guest

Josipe, ovi koji tako misle o hrvatskom jeziku su nojevi i to samo zato što ni jednu rečenicu ne mogu sastaviti bez tuđica. Zamislite hrvatsli bez sveznačećih rieči poput pozicija i lokacija ili kredit, absolutno, balans, transparentno itd. Stvarno bi se jezik osiromašio jer pozicija, koja znači i mjesto i položaj i stajalište i radno mjesto i razpored igrača na igralištu i držanje ili položaj tiela i razpored vojske u boju i položaj u plesu i položaj ruke u mačevanju itd. Uzmite olovku u ruku i povucite crticu svaki puta kada netko u nekom razgovoru, posebno na radiju i TV,… Read more »

Nada
Guest

Odličan članak. Hrvati u Hrvatskoj se prema iseljenim Hrvatima odnose prema potrebi. Kako kad. Kad se iz nekih razloga osjećaju ugroženi i smatraju nepotrebnim miješanjem Hrvata iz inozemstva u unutarnju politiku tada bjesne i ljute se, prigovaraju, a kada su spremni prihvatiti ulaganja i investiranja tada objeručke prihvaćaju pomoć svih Hrvata. Baš kao i za vrijeme rata kada su ti iseljeni Hrvati svesrdno davali pomoć čiji dio se i sad nalazi na računima stranih banaka. Hrvat je Hrvat ma gdje bio, i dapače, domovina mu je možda više u srcu od onoga koji živi u centru Zagreba.

Josip Mayer
Guest

Poštovani gospodine Viktore Arbanas Upravo slično raspravljamo i na stranici Večernjaka pa evo da vidimo i druga mišljenja ništa nemam protiv da se i slože oni koji bolje znaju. SnježanaN: 29. ožujak 2011. u 9:41 Moram priznati da ne vidim smisao akademikovih riječi, kako je bitno imati osjećaj da potrebno misliti o očuvanju svog jezika, Gdje se on stvara? U javnosti. Kako? Postoji način, ali što će akademik i akademska zajednica napraviti po tom pitanju. Najvjerojatnije ništa. Za to treba sinergija na svim razinama. A tko će je pokrenuti? Iz navedenog, ali i drugih nepobitnih razloga, poput evolucije, globalizacije, brisanja… Read more »