TAKO BLIZU A TAKO DALEKO - Hrvatski Glas Berlin

TAKO BLIZU A TAKO DALEKO

tekst: Josip Mayer

mayerStiže nam uskoro Božić i Nova 2020. godina, pa će tu uz razne obaveze i proslave biti također slobodnog vremena za razmišljanje. Okolo po raznim medijama nam se obećava, da će upravo 2020. godina biti prekretnica na bolje. Pa eto, daj Bože! I sam se veselim na godinu boljitku, dokle ovo pišem. Dobro bi bilo podsjetiti da Hrvatska od 1. siječnja do ca 30. lipnja 2020. godine, predsjeda u vijeću Europe. Pa je upitno i izborno mijenjanje predsjednika RH. Tu su i parlametarni izbori.

Prije svega dolaze predsjednički izbori, 22. prosinca 2019. godine. U službenoj kampanji je 11 kandidata. Neće biti lako izabrati pravoga jer predsjedničkih kandidata ima ovaj puta više nego ikada. K tome, Ministarstvo uprave napominje da umrle osobe više neće moći glasati. Pa ispada da su dosad ipak i mrtvi glasali.

Dakle, sve se, uz mnoge ankete, vrti oko novaca i predsjedničkih kandidata. Mi Hrvati smo pobožni ljudi, pa je za nadati se i povjerovati,- da će nam i Bog pomoći.

Hrvatsko je iseljeništvo zauvijek vjerno domovini Hrvatskoj, tako je oduvijek bilo, tako će i za budućnost biti i ostati. Ta iseljenička ljubav u stvari je i za budućnost trajna.

Okolo kruže čudne priče, kako mi iseljenici ne bi smjeli glasati. Jer, ne znamo kako je živjeti u Hrvatskoj, još manje imamo što za reći u raznim komentarima. Iako je nama, iseljenicima iz europskih država Hrvatska vrlo blizu. Zrakoplovom je to negdje oko sat vremena leta, ponekad i više. A automobilom je to negdje oko 8 do 12 sati vožnje. Iz prekomorskih i oceanski država je udaljenost duža, negdje oko 12 sati leta.

Tu su i domaći razni lokalni mediji, uključujući i iseljeničke medije, portale, mjesečnike i magazine. Pa se naši iseljenici mogu uvjeriti na licu mjesta ili putem medija, kakav je život domaćih u Hrvatskoj. Često puta osjetimo sve te nepravilnosti i nepodobštine i na vlastitoj koži i leđima.

Sva su to u stvari, mukotrpna i važna pitanja, kako će dalje, u budućnosti broditi Hrvatska?

Moja preporuka bi bila, izađimo svi zajedno uz domaće, masovnije na izbore i u hrvatskom iseljeništvu. Hrvatska nas treba. Imajmo zajednički više razumijevanja jedni prema drugima, budimo složni, akceptirajmo više jedni druge, budimo bez ikakvih podjela. Kao nekada, u vrijeme rata. Borimo se svi zajedno više, za zajedničko dobro.

Related Post

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Josip Mayer Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest

HRVATSKA NAS TREBA I MI TREBAMOHRVATSKU Ići na izbore nam je ljudska i moralna građansk obaveza.Zato izađimo,svi zajedno uz domaće, masovnije na izbore i u hrvatskom iseljeništvu.