EDUKATIVNE SLIKOVNICE ZA DJECU

Murter/ Martina Markov doktorica je prirodnih znanosti, Murterka koju je život uz more i uputio u smjeru najvišeg obrazovanja vezanog za prirodu.

Ujedno, Martina Markov bavi se izradom edukativnih sadržaja za djecu od 6 do 11 godina starosti.

Pišem edukativne slikovnice s kojima nastojim unaprijediti poznavanje naše prirodne baštine te tako doprinijeti oblikovanju novih naraštaja kao budućih čuvara prirode. Na edukativne slikovnice će se nadovezati i ostali edukativni sadržaji te je u pripremi edukativni Memory i Slagalica.

Trenutno radim na dva serijala edukativnih slikovnica – Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske i Čudesni svijet Kornatskog otočja.

Vidjevši fotografije naših prekrasnih zaštićenih područja u knjizi iz Prirode, koju je našao u blizini škole, galeb Marko odluči posjetiti sve naše nacionalne parkove i parkove prirode, njih devetnaest.

Slikovnice su edukativnog karaktera. Tekst i slike zorno dočaravaju autentične motive, parkovske stanare i procese koji se u njima događaju, a šalje se i jasna poruka njihova očuvanja.

Osim fabule koja je obogaćena zabavnim elementima, u edukativnoj se slikovnici nalaze i opisi likova s naglaskom na one koji su strogo zaštićeni ali i opisi zaštićenih područja koje Marko posjećuje uz upute za pravilno ponašanje tijekom posjeta.

Galeb Marko je do sada posjetio parkove prirode Telašćicu, Vransko jezero, Biokovo i Lastovsko otočje te nacionalne parkove Krku i Mljet te nastavlja svoj let.

Ne želeći pretjerivati s količinom teksta, šaljem Vam link na kojem možete naći više informacija o edukativnim slikovnicama www.ecoedumedia.eu.

Na ovom linku nalazi se reportaža koja je snimljena za magazin Alpe Dunav Jadran dok na sljedećem i simpatičan tekst o projektu. 

Prema strukturi kupaca, zaključila sam da je rado uzimaju roditelji te bake i djedovi za svoju djecu u inozemstvu jer je smatraju simpatičnim alatom za učenje hrvatskog jezika ali i upoznavanje s prirodnom baštinom svoje domovine,  riječi su Martine Markov koju možete u slučaju zanimanja za edukativne slikovnice za vaše dijete, direktno kontatirati putem stranice www.ecoedumedia.eu

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments