NAŠA MARIJA KOLAK U EKONOMSKOM VIJEĆU SVETE STOLICE

Prema informaciji koju je danas objavio Tiskovni ured Svete stolice, papa Franjo je imenovao nove članove u Vijeće za ekonomska pitanja Svete Stolice.

Među imenovanima je i Marija Kolak, članica Hrvatske katoličke misije Berlin.

Marija Kolak rođena je u Đakovu 1970. godine, a podrijetlom je iz župe Vinica. Kolak je imala istaknutu karijeru u Berliner Volksbank u kojoj je obnašala različite funkcije. Pohađala je, među ostalim Harvard Business School u Bostonu u Sjedinjenim Američkim Državama. Trenutačno obnaša dužnost predsjednice Nacionalne udruge Deutsche Volksbanken i Raiffeisenbanken. Udata je i majka je troje djece. Cijeli je život provela u različitim aktivnostima Hrvatske katoličke misije u Berlinu”, objavila je danas na naslovnici Informativna katolička agencija (IKA)

I na stranici Hrvatske katoličke misije Berlin, objavljena je danas ova lijepa vijest o imenovanju Marije Kolak u Vijeće za ekonomska pitanja Svete Stolice.

Tamo se izmđu ostalog kaže: “Cijeli je život provela u različitim aktivnostima naše berlinske misije. Bila je članica Župnog vijeća i u jednom mandatu predsjednica Župnog vijeća naše misije. Dugi niz godina veoma je uspješno vodila dječji zbor naše misije, a i danas, prema svojim mogućnostima i našim potrebama, aktivno sudjeluje u našim glazbenim aktivnostima…

Čestitamo Mariji Kolak, sretni i ponosni što ju je Sveti Otac papa Franjo imenovao na tako uglednu i važnu funkciju.
Bog blagoslovio nju i njezinu obitelj!”

Među izabranima u ekonomsko Vijeće Svete Stolice, pored naše Marije Kolak,  još je šest žena, među njima i još jedna žena iz Njemačke, prof. dr. Charlotte Kreuter-Kirchhof, sa sveučilišta u Düsseldorfu.

Za komentar lijepih vijesti iz Vatikana upitali smo danas i fra Zvonka Tolića, voditelja Hrvatske katoličke misje Berlin.

Marija Kolak je ovih dana na prijedlog kardinala Marksa i uz svu prethodnu proceduru,  od strane pape Franje prihvaćena i imenovana u ekonomsko vijeće Vatikana. Ova informacija za mene nije iznenađenje, za nju znam već nekoliko mjeseci. Imenovanjem Marije Kolak na ovu funkciju možemo reći da smo mi Hrvati iznimno ponosni i sretni jer nije mi poznato da je netko od civila, Hrvata, bio tako visoko pozicioniran u vatikanskim strukturama. Ponosni smo i mi a vjerujem i naša Berlinska nadbiskupija  koja je također aktivno sudjelovala u procesu njezina imenovanja. Njezino imenovanje govori o tome da je njezin rad u Misiji, u životu naše Misije i njezine obitelji, jako dobro prepoznat, iako nije zbog toga imenovana nego zbog svojih referenci na poslu, a one su iznimne. Zbog toga smo sretni i ponosni jer Marija je uza sve funkcije koja obnaša u svojim bankama, Volksbank i Raiffeisenbank, sačuvala  jednu skromnost što je nama jako važno. Još uvijek je aktivna i po potrebi svira u našoj misiji što govori o njenoj skromnosti, jednostavnosti i želji da pripada našoj misiji. Sretni smo, ponosni i Bogu zahvalni za nju i za njezin život i molimo se Bogu da je podrži u zdravlju i da nam dugo živi i da nam dugo na toj funkciji ostane, rekao je nam je fra Zvonko Tolić, vidno zadovoljan vijestima iz Vatikana.

Hrvatski glas Berlin čestita Mariji Kolak na ovom imenovanju, velikom i vrijednom priznanju.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments