POVELJA I POČASNI NASLOV ZA EVELIN NOVAK

Gornji Mihaljevec/ Kako javljaju Međimurske novine, na  jučerašnjoj 22. sjednici Općinskog vijeća Gornji Mihaljevec održanoj putem ZOOM-a, usvojena je i Odluka o dodjeli javnih priznanja (plaketa, povelja i nagrada Općine) za 2020. godinu.

Tom odlukom se Evelin Novak, naša sopranistica koja živi u Berlinu i članica je berlinske Staatsoper, proglašava počasnim građaninim općine Gornji Mihaljevec odakle je rodom, te joj se dodjeljuje Povelja Općine. 

U obrazloženju odluke kaže se da se Počasnim građaninom Općine Gornji Mihaljevec može proglasiti osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva te osoba koja je trajno doprinijela razvitku Općine Gornji Mihaljevec, njezinu ugledu i afirmaciji u zemlji i inozemstvu.

Priznanja će biti uručena kada to dozvole epidemiološke mjere u zemlji.

Komentirajući vijest o proglašavanju počasnim građaninom i dodjelom Povelje Općine, Evelin Novak je na svom fejs profilu, napisala sljedeće:
.
HVALA! Za podršku i svaku lijepu riječ od samog početka… kad je klasično pjevanje bilo još veoma apstraktno. Hvala za svaki pljesak, za svaki dolazak na koncert i predstavu. Ovako iskrenu, otvorenu publiku, prijatelje i sumještane svatko bi samo poželio! Hvala općini Gornji Mihaljevec i Željku Tomašić na prijedlogu.
-Hvala najdivnijim roditeljima, napisala je Evelin zaključujući objavu riječima:
.
– Meni ovo znači puno jer tamo je zauvijek veliki dio mog srca a na samom kraju bit ću i ja.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments