NOVA SURADNJA

Od prošloga tjedna prenosimo vrlo zanimljive, tužne a lijepe putopisne reportaže s potresom pogođenih područja Banije iz pera Danijela Pavlića.

Ovaj majstor rečenica  s izraženom empatijom i izvanredan fotograf s iznimnim osjećajem za sliku i svjetlo, obilazi, zapisuje i snima ali i donosi pogođenima potresom i najneophodniju pomoć u hrani a ponegdje i jako potrebnu toplu riječ i zagrljaj. Evo nekoliko redova o autoru kojemu, u želji sve njegove priloge naći na jednom mjestu, otvorismo rubriku naslova DNEVNIK S BANIJE.

“Aktivist, dizajner, filmski djelatnik Rođen je 1974. u Sisku. Djetinjstvo je proveo u Hrvatskoj Kostajnici koju napušta tijekom rata, ali se nakon njega vraća. Kao aktivist nevladine udruge KAOS – Kostajnička alternativna scena koja je kulturno i društveno revitalizirala gradić na obalama Une, pokrenuo je mnoštvo aktivnosti u poslijeratnoj Kostajnici. Poznat po antinuklearnim stavovima, prvi je u Hrvatskoj pokrenuo aktivnosti protiv nuklearnog otpada na Trgovskoj gori. Potencijale Pounja promovira putem raznih volonterskih kampova i oživljavanja tradicionalnih kulturnih i turističkih manifestacija te rada s djecom i mladima. Više od 13 godina je vodio filmski centar Doma kulture u Sisku.

Trenutno radi u udruzi KAS u Sisku kao voditelj EU projekta za aktivni život umirovljenika, a u Hrvatskoj Kostajnici vodi udrugu EKS – Ekološko-kulturna scenu. Organizira PRESS film festival, SEFF – Smaragdni eko film festival (jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti okoliša) te je osnivač revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku. Aktivistički rad u lokalnim sredinama opisao je u knjizi Priča iz Smaragdne doline. Član je nekoliko strukovnih udruga; Hrvatsko novinarsko društvo, Hrvatsko dizajnersko društvo, te Hrvatsko društvo filmskih djelatnika. Piše za nekoliko portala reportaže i crtice iz života.”

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments