POSLALI ŠLEPER MEDICINSKE OPREME

Berlin/ Nakon što je nedavno iz Berlina put potresom pogođenih dijelova Hrvatske otišlo oko tisuću paketa pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama i deset kontejnera, te prikupljeno oko 400 tisuća eura, evo još jedne akcije koja je našla svoje mjesto i u Dnevniku HRT-a.

Naime, u prilogu HRT-a, iz Specijalne bolnice za kronične bolesti u Petrinji, Gordana Stjepanović, voditeljica plućnog odjela zahvaljuje na pomoći koju je poslala katolička misija iz Berlina a koja se sastoji u prijeko potrebnim, funkcionalnim bolesničkim krevetima koji se mogu podešavati prema potrebama. Slična donacija stigla je i u Dom za starije i nemoćne u Glini.

Tragom informacije, evo što nam je o tome ukratko rekao voditelj HKM Berlin, fra Zvonko Tolić:

– Mi smo poslali jedan šleper bolničkih kreveta, hodalica, medicinskih potrepština za nepokretne, invalide i bolesne osobe. U svakom slučaju, jedan dio smo dostavili u Caritasu a  jedan dio  na Pulmologiju u bolnicu, kao što se i moglo vidjeti u TV prilogu.

Na pitanje o usmjeravanju i upotrebi prikupljenih više od 400 tisuća eura, fra Zvonko je rekao sljedeće:

  Je, u konkretnoj smo razradi ali još uvijek ne bih volio izlaziti s informacijama dok to ne bude gotovo. U intenzivnim smo razgovorima i to treba brzo biti riješeno. Dota toga je i riješeno ali kad bude gotovo ja ću to objaviti na internetskoj stranici Misije.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments