ODLAZAK ZALJUBLJENIKA U SPORT

U 72. GODINI ŽIVOTA PREMINUO PETAR DRAGOŠEVIĆ

“U velikoj tuzi javljamo da je naš otac, svekar, dida Petar Dragošević  preminuo u petak 26.02.2021. od teške bolesti. U petak 05.03.2021. u 14 sati u crkvi St. Sebastian u Berlinu bit će oproštaj. Sprovod će biti u Hrvatskoj.

Ova kratka obavijest obitelji potvrdila nam je vijest o odlasku Petra Dragoševića, još jednog iz prve iseljeničke generacije koji su svoje tragove neizbrisivo ostavili duboko u povijesti iseljeništva u Berlinu i Njemačkoj, a ponajdublje ostavljajući u njoj i svoje žive izdanke, obitelj, djecu i unuke.

“Pape je uvijek jako rado bio u društvu Hrvata i uživao. Njegovi sinovi su puno od njega naučili. Moj muž Toni je njegov stariji sin i bio je uz njega do zadnjeg dana”, piše nam s puno pažnje i poštovanja, Anita Dragošević dajući nam na uvid i šire informacije koje se, živeći s ljudim i družeći se s njima, ponekad i ne upitamo, pa i ne saznamo.

Petar je rođen 30.06.1949. u Smolonje, kod Omiša. Drugo je dijete od njih šestero u obitelji Dragošević.

U Berlin je stigao 1973. godine i počeo raditi u jednoj pekari kao vozač. Radio je puno i različito, zadnje kao Lagermeister. Sa pokojnom suprugom Smiljanom ima dvojicu sinova, Tonija i Dina.

Bio je vrlo aktivan u više hrvatskih udruženja, posebno u SD Croatia Berlin gdje je bio jedan od prvih nogometnih sudaca a obnašao je i dužnost dopredsjednika, kao i višegodišnji član Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice i jedno vrijeme i član njenog upravnog odbora. U vrijeme Domovinskog rata bio je aktivan u organiziranju, prikupljanju i slanju pomoći Hrvatskoj.

Preminuo je u petak 26.02.21 u bolnici Sankt Franziskus. Prema njegovoj želji sahrana će biti u rodnom mjestu. Točan datum će tek biti poznat.

Petrovi sinovi su željeli omogućiti da se prijatelji i obitelj, koji ne mogu zbog corone putovati za Hrvatsku, mogu oprostiti od njega. Tako da je ovaj petak u 14 sati u St. Sebastian misa i oproštaj s pokojnikom. Prijevoz do Hrvatske uslijedit će sljedeći tjedan.

Petar je bio jako ponosan dida. Luka, Matea i Noa su jako voljeli svog didu. Pogotovo Luka kao prvi, s njim je dida imao posobnu vezu. Vezao ih je nogomet i često je pratio Luku kad je imao trening, utakmice ili turnire. Bio je ponosan, ma preponosan, piše Anita Dragošević.

Gornji redovi služe i da pokažemo kako je naš život, pa i odlazak kao neminovan, sastavni dio tog života, zavrijedio izvući se iz  tišine i anonimnosti koju je nametnula pandemija.

Petra ćemo se uvijek sjećati po druželjubivosti i dobroćudnosti, po angažmanu i ljubavi za nogomet i sport općenito.

Na informacijama zahvaljujemo obitelji pokojnika (hvala, draga Anita), na brzoj reakciji, informaciji i pokazanoj empatiji, zahvaljujemo upravi i članovima Hrvatske zajednice Berlin i SD Croatia Berlin čiji je rad ispunjavao dobar dio života i pokojnog Petra Dragoševića.

Počivao u miru Božjemu!

Obitelji upućujemo iskrenu sućut.

 

5 1 vote
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments