Mi o nama

Poštovani čitatelju,

publikacija koju imaš pred sobom je logični nastavak moga novinarskog rada. Kao dugogodišnja dopisnica hrvatskih medija prisustvovala sam raznim događanjima i pratila brojne aktivnosti Hrvata u Berlinu i drugdje. Puno toga je objavljeno, ali puno je i napisanog, a neobjavljenog. Razumljivo, jer o tome odlučuju ljudi, koji ne žive u iseljeništvu, ne dijele našu sudbinu. Poželjeh i da napisani i objavljeni tekstovi potraju duže nego li je to dopuštalo izdanje dnevne novine ili mjesečnika.

To me je ponukalo i očvrsnulo u namjeri da počnem izdavati Hrvatski glas Berlin. Isprva je to bio blog istoga naziva, ali blog ima skromne mogućnosti, koje su uskoro iscrpljene. Suradnja s akterima i čitateljima poştala mi je jako draga i postojala je stoga samo jedna mogućnost – otvaranje  portala.

Pokretanje portala zahtjeva veliki angažman i trud, pa i poznavanje informatike, što me, uz dodatne poslove i napornu svakodnevicu, često dovodilo do granica mojih mogućnosti.

Ipak … Nakon silnog truda i zalaganja te uz veliku podršku kolege, suradnika i urednika, Emila Cipara, uspjelo mi je napraviti ovaj, za sve nas, vrlo važan korak. Glasilo će rasti u skladu sa našim mogućnostima, stvarnim potrebama i, naravno, zanimanjem vas čitatelja.

Online novine nude brojne i raznorazne oblike izražaja. Ideja je puno, a ne nedostaje ni obećane podrške. Uz Božju pomoć, nadam se da će se puno toga ostvariti.

Dragi čitatelju, želim Ti puno užitka dok “listaš” ove stranice. Nadam se da ćeš uskoro na njima naći i svoj kutak u kojeg ćeš rado navraćati.

Zahvaljujem ing. Željku Klindžiću iz Slavonskog Broda, pioniru web-stranica u Hrvatskoj, na nesebičnoj podršci koja je omogućila da naš portal ugleda svjetlo dana.

Izdavač i glavna urednica

Sonja Breljak

4 8 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sabina Salamon
Sabina Salamon
1 month ago

Slučajno naletjeh na vaš portal. Jako zanimljivo. Nastavite dalje. Naša dijaspora je velika i uskoro će nas biti više van domovine nego u njoj. Ali, ne xmijemo se predavati. Moramo očuvati svoj identitet ma gcje bili. Zato čestitke na vašem radu!