KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “U potrazi za odgovorima”

Slavonka/19.09.2017./ S naglašenom znatiželjom iščekujem. Što? Hoće li netko od prozvanih makar pokušati dati odgovore na ovih pet točaka.

Ali, nažalost, uzalud se tome nadati. Jer kako napisah nekidan – podobni, a ne sposobni. Zna se! Tako to mora biti.

A narod! stoički sve podnosi i nada se, nada se! Jer, nada je snaga koja čovjeka goni naprijed.I ljuti se, ali kakva korist od toga!?

Nikola Demarin/20.09.2017./Vrlo vrijedna inicijativa. Prije nekoliko godina kao predsjednik AMCA Toronto kandidirao sam se za tu funkciju. Nikada nisam dobio informaciju tko je bio izabran niti na osnovu kojih kvalifikacija.

Na portalu Vlade prije nego što se izaberu predstavnici bilo bi civilizirano objaviti kvalifikacije svih kandidata koji su bili predloženi ili su aplicirali, a potom kandidata koji su izabrani.

Da bi bio izabran izgleda da moraš biti u Partiji.

Elizabeta Kopić/21.09.2017./Prije četiri godine isto smo doživili i mi u Berlinu. Savez hrvatskih društava Berlin predložio je predsjednika SHDB gospodina Ivana Bitunjca i nikada nismo dobili nikakvu informaciju niti o broju kandidata a kamoli tko su bili predloženi. Isto tako o izabranima moglo se pročitati samo na stranicama Ureda za Hrvate izvan Domovine. Kod nas nije još uobičajeno da svaki kandidat koji se bilo gdje i za što kandidira dobije potvrđeno da je njegov prijedlog ili molba zaprimljen i da će svaki kandidat biti obaviješten o daljnjem postupku. Toga kod nas nema i zato nam i je tako, ali to bi se trebalo promijeniti, no tko i kada? Kako prije četiri godine tako i ovaj puta, na žalost sam se uvjerila da se već unaprijed zna tko će biti izabran. Prije četiri godine bila sam član UO SHDB i zato je sigurno bilo tako kako sam napisala, a ove godine također sam dobro upoznata jer sam za našu kandidatkinju Zavičajnog kluba „Brođani“e.V.Berlin, gospođu Sonju Breljak, upravo ja potpisala i poslala na Veleposlanstvo RH od kojeg sam na moj zahtjev dobila potvrđeno da su zaprimili prijedlog. E, sada, da li je to stiglo tamo gdje je trebalo to naravno nemamo potvrđeno. Elizabeta Kopić

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments