CRNA OVCA

piše: Sanja Rotim

Bio jednom jedan pastir Mario koji je imao stado sa mnogo ovaca. Sve su bile bijele osim ovce Tereze koja je imala crnu vunu.

Bijelim ovcama nije bilo drago što je u njihovu stadu bila jedna crna ovca jer su smatrale da se previše razlikuje od njih.…

više

STRAUSS, VALCERI I BALET

piše: Štefica Vanjek

Evo, Nova godina je projurila kao i svaki drugi dan, a tako će i cijela godina. Što sam starija, vrijeme sve brže juri kao da netko okreće kazaljke sata brže nego prije. Još malo i dan će projuriti a ja se neću okrenuti oko svoje osi.

Već nekoliko desetljeća obavezno gledam Novogodišnji…

više

PUTOVANJE U LAPONIJU

piše: Sanja Rotim

Svake godine nakon što bi podijelio sve poklone i vratio se kući u Laponiju, Djed Božićnjak bi objavio ime pobjednika natječaja za najljepše Božićno drvo na svijetu.

Ceremonija se odvijala uvijek dan poslije Božića i obitelj kojoj je pripadalo to drvo bi dobila kao nagradu boravak u Laponiji u gradu Djeda Božićnjaka od Silvestrovog pa do blagdana Sveta tri kralja.…

više

POZNATO MEŠETARENJE

piše: Štefica Vanjek
Reče neki dan moja zgodna susjeda: “Poslije dnevnika da bi se smirila, najbolje da pustim neki horor film.” I samoj mi tako dođe jer ove mešetarenje s poznatom korporacijom prešlo je sve mjere normalnog razuma, ovo malo mojih vijuga još u funkciji intenzivno pokušava povezati sve rečeno u vijestima.…

više

VRIJEME S KNJIŽEVNICIMA

U Veleposlanstvu RH u Berlinu će 3o. rujna gostovati književnici: Alida Bremer, Tamara Labas, Alem Grabovac, Adrian Kostre i Slavica Klimkowski.

Nositelj ovog projekta, koji je odobren i financiran od strane Njemačkog literarnog fonda, je Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin.

Berlin/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu, uz suorganizaciju Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, organizira 30. rujna u 18 sati, književnu večer naslova „Podijeljeno vrijeme. Sjećanja“ s Alidom Bremer, Tamarom Labas, Alemom Grabovcem, Adrianom Kostreom i Slavicom Klimkowski (moderacija).

Nositelj ovog projekta, koji je odobren i financiran od strane Njemačkog literarnog fonda, je Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin.…

više

ZGODITAK

piše:  Štefica Vanjek

Kišni dan, unuci se porasporedili kud koji. Već odbrojavamo ostatak dana za druženje prije odlaska u Njemačku. Znam da će mi ostati kuća prazna i pusta, da ima miševa i oni bi pobjegli iz nje.

Zasvrbio me već jezik pa sam ukrala vremena za laptop i…

više