SJEĆANJE

SRPANJ / reminiscencija

piše: Slavica Sarkotić

Srpanj. Početak srpnja. U zraku titra onaj staklasti odsjaj jare, negdje u krošnji pijuće žedni ptić, na drvenom plotu okrenuti naopačke suše se crveni i plavi lonci za mlijeko.

Sjedim s bakom na kockastoj crveno – zelenoj deki prostrtoj uz dio zida koji je u sjeni.…

više

MALA PRIČA S PUTOVANJA

“Čovjek sve izdrži kad je prisutna ljubav.”

piše: Slavica Sarkotić

Berlin-Zagreb/ Na stolcu do mene, dijelio nas je samo prolaz, sjedila je žena, Njemica, po godinama rekla bih starija od mene.

Ušla je u autobus čini mi se u Dresdenu, pogledala broj mjesta i sjela pored gospođe za koju sam kasnije saznala da je Hrvatica kao i ja.

Vrijeme je prolazilo u tišini, čulo se samo drndanje kotača i šum kiše kako udara po staklima jer kišilo je negdje između Dresdena i Praga.…

više

JAL, GLUPOST ILI OBOJE

piše: Slavica Sarkotić

Upravo sam pročitala da je Ivan Đikić znanstvenik svjetskog glasa i profesor na Goethe institutu u Frankfurtu, treći put zaredom dobio znanstvenog “Oscara”.

Ja mu na tome od srca čestitam!

Čovjek koji je završio srednju školu koju sam i sama pohađala i koji je dospio u…

više

MALO O BERLINU, VIŠE O SRCU

piše: Slavica Sarkotić

Čovjek voli djecu. Naravski. Gotovo svaki čovjek. Ima i onih koji ne vole nikoga ali ti su srećom rijetki. Slijedom toga, volimo i unuke. I nema toga što ne bismo za njih učinili, zar ne?

Da odu na Aljasku pokušali bismo za njima. A oni nam vječno izmiču, kao što je i red, jer oni rastu i razvijaju se a mi starimo i postajemo slabiji.…

više

SVATKO IMA SAMO JEDAN ŽIVOT

Svijet kakav želimo, trebamo i moramo sačuvati

piše: Slavica Sarkotić

Sunce. Besplatno.

Zlatna polja uljane repice u proljeće. Zelenilo mahovine. Besplatno.

Visibabe koje proviruju iz snijega. Obrisi šume s uspomenom na ljuljačku od granja koju je napravio djed. Miris jorgovana i šumskih jagoda. Besplatno.…

više