BOG JE PREŠAO U DRUGU GALAKSIJU

Iz naše arhive: 21.03.2013.

piše: Jasna Župan

Odgajana sam u duhu vjere, vjere da postoji On koji nas za sve loše kažnjava, a za dobro ‘garantira’ ‘kraljevstvo nebesko’ kao i to da Ga molitvom prizivamo a neposluhom na neki način udaljavamo od sebe.

Zbog toga je u mojoj obitelji molitva bila pod obavezno… prije jela, prije testa, prije spavanja… bila je oslonac u svemu i izgledala je kao izvor svega što smo imali. Ono što nismo imali, nismo ni smatrali da nam je neophodno…

više

ČUVARICA TAJNI

Moram ti nešto reći, ali… obećaj da nikome nećeš reći!

piše: Jasna Župan
Unknown009086Od kada znam za sebe tako većinom kreću razgovori između mene i mojih ‘prijateljica’. Često sam se pitala, što da ja ‘čuvam’ nešto što ni same ne znaju čuvati, nešto što se zove ‘tajna’! Naime, ako ja ne znam čuvati nešto što je meni važno, kako da vjerujem da će to isto čuvati netko drugi. No, one su sve meni vjerovale… iz, ponosno mogu reći, opravdanih razloga jer iz mene nikada nije niti jedna izašla.

Tako sam s godinama postala ‘skladište’ velikog broja tajni što…

više

MI “MAST” A ONA NE “MAST”

piše: Jasna Župan
Mislila sam da kasnim s ‘osvrtom’ na Ingrid ali kako vidim ipak ne …uvukla se ljudima, ne u srca, nego u usta.

Ovakva kakva jesam, isprva sam ženu žalila kao što žalim sve koji su izvor  sprdnje onih boljih, savršenih i najpametnijih a sad ju čak i razumijem.

Oni valjda manje savršeni se nad takvima sažale pa se eto svrstah u tu omanju skupinu. Blago nama na masovnom savršenstvu i …

više

POGLED ISPOD MASKE

piše: Jasna Župan
Vrijeme je kažu, maski i maskenbala a upoznavajući ljude spoznah kako  je  cijeli život zapravo jedan veliki ‘maskenbal’.

Nikada prije ne upoznah druge do onog trena kada upoznah sebe i od kad upoznah sebe prepoznah maske na licima mnogih.

Rođena sam s određenom intuicijom, rekla bih ‘radarom’ za karaktere i nikada se nisam mogla natjerati voljeti one čiju dušu ne osjetim niti pustiti blizu one čija bi me daljina više radovala.…

više

PREKOVREMENI NOĆNI RAD

piše: Jasna Župan
Noć je…

još jedan ‘prekovremeni’ rad je preda mnom. U mom slučaju je to redovno. Obožavam noć… ali mrzim podočnjake koji su jedini vidljivi dokaz tog ‘prekovremenog’ rada.

To je moje doba i dugo mi je trebalo da spoznam zašto je noć odabrala baš mene da joj pravim društvo. Dobro, ne smatram se jedinom ali od svih ‘normalnih’ u mojoj bližoj i daljoj familiji, ja sam …

više

SRETNA U NOVOJ

piše: Jasna Župan
Napokon! To je prva riječ, popraćena osjećajem riješavanja 2012. godine koja mi je pala na pamet. Imam osjećaj da je trajala cijelo desetljeće jer se u njoj zaokružila priča naše patnje i samim tim njen završetak se vukao puževim korakom.

Bogu hvala gotova je…

Ne znam po čemu ju pamtiti osim po želji da se zaboravi!…

više

KOJI SMAK SVIJETA

piše: Jasna Župan
Često su me znali pitati, do kada bi astrološki trebala trajati recesija …hoće li nas uništiti globalna kriza …jel doista blizu ‘smak svijeta’?!

Moj odgovor je uvijek isti, nitko od nas ne živi globalno nego pojedinačno a sad jel to u globalu pozitivno ili negativno ovisi od čovjeka do čovjeka.

Smatram da svatko od nas ima svoju glavu da njom misli a sad ako …

više

ŠTO JE BOLJI ŽIVOT

Jesmo li ga propustili ili tek dolazi …

piše: Jasna Župan       
Našalila sam se na ‘fejsu’ da za sve nas koji smo oduvijek o njemu maštali eto, sada ga možemo pratiti doma- na tv-u, za neke i u reprizi! Mislim …ako ništa drugo, za utjehu možemo gledat seriju, ako bolji život već ne živimo.

Život svakoga od nas bi bio savršen ‘metarijal’ za jednu takvu seriju jer nema onoga tko ne sanja da mu je bolje nego što je.…

više

KARCINOM MRŽNJE

TAJNA ŽIVLJENJA
piše: Jasna Župan
Ovo je moja priča…doduše bit će sažeta zbog nedostatka prostora mada ima materijala za sapunicu a za koju sam do danas vjerovala da neće imati kraj.

Ne znam zašto baš danas i ne znam zašto je toliko trebalo da dignem ruke od svih borbi ali digla sam ili mi ih je sam Bog podigao…no lakše su i dižu se same gore da zahvale.

Uvijek sam govorila da, bez obzira žurili mi ili bili strpljivi …On zna…

više

SINE, DEČKI NE PLAČU

piše: Jasna Župan
Bože samo kada sjetim ćime su me tješili u djetinjstvu ne mogu vjerovati da sam na to padala ali sam sigurna da je tada to sve tako ozbiljno zvučalo čim mi se urezalo u pamćenje.

Ne znam zašto, ni tko je tako odredio ali rođena sam pod ‘kategorijom’ onih koji sve uzimaju k’srcu što znači da mi je pustiti suzu, što bi rekli, kao ‘dobar dan’.

Dobro možda se to sada malo promijenilo pa ne znam jesam li…

više