U OBRANU DOSTOJANSTVA

piše: Dragica Trumbetaš

Da se ne može dalje tako, poručio nam je jučer švicarski sud odlukom i obrazloženjem zašto revizija po pitanju MOL-a neće biti provedena.

Vele oni da se hrvatskom sudu ne može vjerovati, da su nam svjedoci lažljivi, da je država propustila učiniti puno toga što je mogla, a nije im se dalo.…

više

NE DAMO NAŠU OBALU…

prilog: Dragica Trumbetaš

Branimo našu obalu na kopnu i na moru, “Picigin Bačvice iz Splita” i “Hoćemo pravedno iz Zagreba” protiv ograničenja upotrebe pomorskog dobra iz opće upotrebe.

More je nacionalno bogatstvo i mora ostati dostupno građanima Hrvatske bez naplate.…

više

SAMO JE NJIMA DOBRO

piše: Dragica Trumbetaš

Prava kiša neće pa neće, tu i tamo, no u većini krajeva ništa. Žalosno je gledati suhe kukuruze koji su već napola dozreli. Ljudi nemoćni, sav trud i uloženi novac otišao je u kocki  s vremenom.

U turizmu se pak zbrajaju rekordi. Govori se o prihodu od 15 …

više

DIE SPRACHE DER SPRACHEN

Iz naše arhive/ pročitano 18.08.2013. na dan rođenja Marka Marulića ispred pjesnikove stautue u Berlinu a objavljeno 19.08.2013.

Ein Esey über Marko Marulić in kleinen Buchstaben

ich rede von ihr …judita …

schreibt: anja breljak

051wie kann ich etwas angemessenes sagen, über sie, diese statue, ihren bildner, ihr bildnis, ihrer schöpfung, ihre bedeutung, und mich gleichzeitig zu ihr verhalten, ihrem modergeruch. ihrem rost.

also rede ich nicht von ihm, ihnen, den literaten und den bildhauern, sondern von ihr. ich rede von ihr, der er ihr die dichtung widmet. und die heldinnentat, die er ihr, der dichterin, der…

više

IMA LI VEĆEG PONIŽENJA

piše: Dragica Trumbetaš

Ove godine rode su rano otišle na jug, naslutile su burnu jesen u našem kraju.

Noćas je bio puni mjesec, ali mnogi nisu spavali, neki su se vrtjeli radi WC četka, neki su se vrtjeli radi kragujevačkih diploma, neki radi sudskih procesa koji im prijete, a mnogi…

više

BITKA KOJA JOŠ TRAJE

piše: Dragica Trumbetaš

Kroz vrijeme prolaze i ljudi, fizički se mijenjaju, s vremenom popune svoje spremište sjećanja. Potom dolaze novi, koji žele nametnuti svoje istine, kroz neke nove interese promijeniti tuđa sjećanja.

Dok žive sudionici rata, dotle će živjeti istina.…

više