GRADIRANJE INATA

DRUGI KUT MORIŠTA
piše: Rajko Glibo

Niko je, ljudi moji, poput mnogih drugih  relativno davno, a opet bliže je onom nedavno hrvatsko prezime odnio na istok gdje nije bilo prezimena. Stoljeće poslije svi se u bezprezimenskom kraju u prsa busaju kako su jedino prezimena na “ić” prava njihova prezimena, a sva ostala su pod, nekad više, nekad manje, vidljivim kišobranom nesrpska ili u najgorem slučaju manje srpska …
Oni koji se ljute pa ne žele pjevati na ove note u istom su…

više

KOSA COOL ŠKOLA

DRUGI KUT MOTRIŠTA
piše
: Rajko Glibo
Jesi li završio Kosu cool školu.  Ne volim nijeme ukočene I buljave poglede. Jesi, ili nisi? Nisi! Nisi, znači da  ne možeš biti dostojan partner hik menagerima. Kako? Čuj, kako? Ti si munjen, ako ne shvaćaš  da tako lude i otkačene karaktere, kojima je imanentna tanka moć pljačke, nitko neće isturiti u javnost. Lošu marku nitko ne voli. To su nepouzdani borci u borbi s iskusnim rogovima u vreći. Nepodobni su pa kao s nokta otpadaju.
Kosa cool škola za menagere modernog kova.  Oni su vješti cool …

više

ZAKON ZA RAJU

DRUGI KUT MOTRIŠTA
piše:
Rajko Glibo
I siromašan i bogat stari čovjek nosi noćnu moru kako ga svi potkradaju.

Ovaj grad nema markirane lokacije spomenika, bilboarda na ulazu u grad, suvenira, razglednice, WWW stranice, pjesme, priče, filmskog zapisa, brošure, flajera, postera, kao ni fotografije u prostorima općine. Ne znam ti ja to.
Ni jedna vlast od stare Juge do danas nije puno vodila računa o …

više