BITI ZNAČI ŽIVJETI

tekst: Simona Zuber
tuznaBila sam nezahvalna. Mnogo. Ovaj period našeg nečitanja odraz je mene i moje nezahvalnosti proteklih mjeseci. Isprva nisam primjećivala koliko postajem nezadovoljna, čangrizava i gotovo nepodnošljiva za okolinu. Ali, to nije toliko važno koliko je važno da sam bila nepodnošljiva samoj sebi, za samu sebe.
U zadnjem tekstu pisala sam kako je život refleksija a sama nisam poštivala taj zakon. Ponovo sam izgubila fokus i dozvolila unutarnjoj galami, nemirima i strahovima da zauzmu igralište kojem zahvalnost, mir, sklad i osmijeh daju smisao i ljepotu.

više

STRANČE, MI …

Iz naše arhive 26. 09.2015.

piše: Simona Zuber
Kažem ti ja Stranče, ne bojim se vezivanja već gubljenja vremena.

Mi smo ono što se samo jednom ovom svijetu dogodi. Svi strahovi i očajanja spojeni u jedno …

Plaši nas vlastita sjena! Dotiču tuđa mišljenja! Čak im i dozvolimo da nas odvedu neopaženo, tiho, tamo negdje daleko, daleko od nas samih.…

više

KAKO ZRAČIM TAKO PRIVLAČIM

Iz naše arhive 14. lipnja 2016.

Piše: Simona Zuber

Kako živjeti svoje snove .. ?
Promijenite stajalište/gledište na kojem ste trenutno i sa kojeg PROMATRATE svoj život. Vi ste KREATOR a ne PROMATRAČ vlastitog života.

Gdje je kvaka?

U unutarnjem zadovoljstvu, stvar je u onom već nekoliko puta spomenutom unutarnjem JA. Svaki pojedinac treba biti sposoban pronaći sreću, balans i harmoniju u SEBI. Unutarnje zadovoljstvo i mir ne ovisi o vanjskim okolnostima odnosno sklad i ravnoteža tada ne dopuštaju da ovisi.…

više

ODLUKA JE MOJA

Piše: Simona Zuber

agywl810” … držiš se tako visoko, tako iznad nas običnih smrtnika, a pala si tako nisko, niže od svih nas .. tužno, jeftino .. ” – jedna je od poruka od kako je svjetlost dana ugledala moja suradnja s jednim od priznatijih svjetskih brand-ova erotike, žena i hedonizma. I gle, ko za vraga, tema mi se pogodi pravo u milimetar, jackpot! Kako ono ide ‘gledam u se i u svoje kljuse’, jelte?…

više

TRAŽIM ŽENU U SEBI

piše: Simona Zuber

ssNe, ja još uvijek nisam ŽENA. Ja Nju još uvijek tražim, još uvijek je noćima sanjam jutrima pomičem ogledalo ‘vamo tamo, tamo vamo’ kako bih je pronašla…Kako bi mi se osmjehnula.

Tražim ženu u sebi, godinama, no ona još uvijek živi na nekoj drugoj, meni nepoznatoj adresi. Tu i tamo dođe kao nepozvani gost, susjed što traži šećer, sol … I uvijek je daleka, profinjena i odmjerena, predivna i mirisna.

više

SVIJET JE TVOJ

piše: Simona Zuber
slika-1977917Nekako s vremena na vrijeme a ovih dana i često, naletim na ljude koje mi prilaze pognute glave, bezvoljno i mrtvo…

Vidim, očigledno je, bore se sami sa sobom a ta borba ih vodi u rat s okolinom … Naježih se. I tada i sada.

Sve redom mladi, sposobni ljudi .. Hej! Gdje nestade snaga? Gdje sakrivate mudrost? Hrabrost? Ljubav? Ništa, ha?…

više

ZBOGOM 2015.

piše: Simona Zuber

“Malena, vjerovatno ne znaš jer nije bilo vremena ni prilike u tvom životu da saznaš kako se neke bitke dobivaju odlaskom” – bio je odgovor mog Dide nakon sto sam ga pitala zašto je u jednom periodu života samo spakirao kofer i otišao.

Shvatit ćeš jednom ludo moje da odlazak, suze i smijeh u isto vrijeme mogu biti najgora kazna, gora od bilo koje riječi, bilo kojeg pogleda. Da sam ostao danas ne bi ovo pričao tebi jer tvoja baka ne bi shvatila koliko me voli, koliko nikada neću biti njen ukoliko nastavimo putem kojim smo krenuli, a ovako, ovako sam postao zauvijek njen ..“

više

GROBLJE SNOVA

piše: Simona Zuber
Jesi li ikada razmišljao koliko je obeshrabrujuće, turobno i pomalo zastrašujuće znati koliko nam je malo potrebno da padnemo u ponor „zla“?

Uđemo u tunel gdje ni vrh vlastita nosa ne vidimo dok se sve naše crne i negativne misli vrzmaju oko nas vodeći nas korak po korak sve dublje i dublje u jaz.

Onaj jeziv zvuk cike i vriske životinje na samrti prožima nam mozak, nerv po nerv!…

više

VENI, VIDI, VICI!

piše: Simona Zuber
Huuh, ima tjedan od kada se ne čitamo!

Znaš kako je ne moram ti pričati …Kuća pos´o, pos´o kuća i eto još jedan ponedjeljak na vratima!

Hej, jesi li u svoj zbrci i strci primjetio da je stigla jesen ? Onako hrabro, nezvana sama pokucala svima na vrata.

Baš sam razmišljala o tome ovih dana i zaključila kako je samoća jedno predivno stanje!…

više