ŽIVIM DANAS A JUČER ŽELI BITI SUTRA

Matica hrvatska za Ruhrsko područje otvorila je ovogodišnji književni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta.

“Živim danas a jučer želi biti sutra“, naslov je ovogodišnjeg književnog natječaja za hrvatsku djecu od 1. do 8. razreda, u Hrvatskoj i izvan Hrvatske, kojeg organizira Matica hrvatska za Ruhrsko područje.

Natuknice: Ljubav, sreća, strah, bol, tuga.…

više

KNJIŽEVNO-SLIKARSKI DUET

Književnica Marijana Dokoza i slikarica Ljiljana Đalok na književno-umjetničkoj večeri u Generalnom konzulatu u Stuttgartu.

Stuttgart/ Generalni konzulat Republike Hrvatske u Stuttgartu organizira književno-umjetničku večer Marijane Dokoza, književnice i urednice Fenix-magazina i Ljiljane Đalok, likovne umjetnice.

Ovako lijepi književno – slikarski duet i njihov stvaralački rad …

više

“RAZGOVORI” U TETOVU

Hrvatski književni kritičar, publicist i novinar Nikola Gamilec gostuje ovoga petka u Tetovu, u organizaciji Makedonsko-hrvatskog društva na razgovorima o suvremenoj hrvatskoj književnosti.

prilog: Marko Vidaček/ Croatica.mk

Tetovi/ Pod naslovom „Razgovori“ Makedonsko-hrvatsko društvo ovog petka, 29. rujna 2023. godine, u hotelu „Lirak“ s početkom u 19 sati organizira gostovanje kritičara i novinara Nikole Gamileca, čija će zadaća biti, u jednosatnom događanju približiti ovu, ne tako aktualnu i popularnu temu “Suvremena hrvatska književnost”, …

više

NAŠ VICE

piše: Edit Glavurtić

Vice Vukov 3. kolovoza 1936.- 24. rujna 2008.

Prije nego što je u našu kuću stigao televizor, svaku smo večer slušale radio, a naročito subotom i nedjeljom poslijepodne, kad su na rasporedu bile popularne emisije Po željama. Ljudi bi platili da uz pjesmu po njihovom izboru…

više

PROMOCIJA ISELJENIČKOG ZBORNIKA

U Splitu je sutra promocija Hrvatskog iseljeničkog zbornika

Split/ Hrvatska matica iseljenika, podružnica Split u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i Maticom hrvatskom – ogrankom Split organiziraju i pozivaju na promociju Hrvatskog iseljeničkog zbornika u ponedjeljak, 25.09.2023. u 19 sati, u Muzeju hrvatskih arheoloških spoenika u Splitu. 

više

U OKRILJU GLAZBE I DRAGIH LJUDI

Tambouraschen Chor Wellebit je svojom glazbom ispunio srca i hrvatskih i njemačkih prijatelja.

Berlin/ Ima li što ljepše nego li provoditi vrijeme s ljudima koji su nam srcu dragi, čineći ono što nas duhovno ispunjava, obogaćuje i uvijek dodaje još po koju vrijednost više, još poneku dragu uspomenu i doživljaj, donoseći nove prijatelje, nove spoznaje!? Moj svijet je uvijek, od najranijeg djetinjstva bio ispunjen glazbom.…

više

NOMINACIJE MREŽE HRVATSKIH ŽENA

Croatian Women’s Network™/Mreža Hrvatskih Žena otvara nominacije za prestižne nagrade ”Utjecajne hrvatske žene” i ”Buduće liderice” 2024.

Priopćenje za medije: Ivana Perkovac/ Caroline Spivak

Croatian Women’s Network™/Mreža Hrvatskih Žena otvara nominacije za prestižne nagrade ”Utjecajne hrvatske žene” i ”Buduće liderice”, koje će biti uručene na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, 2024. godine, u Zagrebu.

“Mreža prepoznaje vodstvo, inovativnost i utjecaj žena u društvu, a nagrade  dodjeljuje od 2016. ženama koje mijenjaju stereotipe i pomiču granice.

više

NAJAVLJENA KONFERENCIJA “ZEMLJA IZLAZEĆEG OPTIMIZMA”

Predstavljen program najveće konferencije u Hrvatskoj koja poslovno povezuje Hrvate iz domovine i Hrvate izvan Hrvatske.

Priopćenje za medije/ MEETING G2

Zagreb, 20. rujna 2023./ Deveto izdanje konferencije MEETING G2 koja poslovno povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku službeno je predstavljeno na press konferenciji u prostorijama Hrvatske matice iseljenika.

Tom prigodom najavljeno je i kako se…

više

“WELLEBIT” POZIVA NA GLAZBENU VEČER

Vrijeme je opet za tradicionalnu “Wellebitovu” večer za ljubitelje glazbe.

tekst i foto: Sonja Breljak

Berlin/ “Tamburaški orkestar Wellebit 1902″, koji je 2019. godine nagrađen Poveljom Republike Hrvatske za pozitivan odnos prema Hrvatskoj i Hrvatima, za njegovanje hrvatskog identiteta, glazbe i kulture, organizira u četvrtak, 21.09.2023. u 19 sati, tradicionalnu, glazbenu večer i druženje i poziva ljubitelje glazbe i tamburice.…

više