VRIJEME S KNJIŽEVNICIMA

U Veleposlanstvu RH u Berlinu će 3o. rujna gostovati književnici: Alida Bremer, Tamara Labas, Alem Grabovac, Adrian Kostre i Slavica Klimkowski.

Nositelj ovog projekta, koji je odobren i financiran od strane Njemačkog literarnog fonda, je Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin.

Berlin/ Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Berlinu, uz suorganizaciju Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin, organizira 30. rujna u 18 sati, književnu večer naslova „Podijeljeno vrijeme. Sjećanja“ s Alidom Bremer, Tamarom Labas, Alemom Grabovcem, Adrianom Kostreom i Slavicom Klimkowski (moderacija).

Nositelj ovog projekta, koji je odobren i financiran od strane Njemačkog literarnog fonda, je Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin.…

više

KONCERT MARINA LIMIĆA U BERLINU

Pijanist Marin Limić će se u Berlinu 28. rujna predstaviti djelima Schumanna i Liszta.

Berlin/ U salonu L’écritoir, na adresi Schönwalder Straße 20, Berlin Wedding, 28. rujna će svirati pijanist Marin Limić.

Na repertoaru će biti djela Schumana (Carnaval Op. 9 ) i Liszta (Sonate H Moll).

Koncert počinje u 19 sati. Cijena ulaznice je 12/ s popustom 10 eura. Info: 030 28 61 05 39.

više

VEČER POEZIJE U BOCHUMU

Matica hrvatska za Ruhrsko područje poziva na književnu večer i druženje s pjesnikom Adolfom Polegubićem.

Bochum/ Oni koji 1.10.2022. godine u 19 sati dođu u prostorije HKM Bochum na adresi Castroperstr. 239, imat će prigodu uživati u poeziji.

Naime, Matica hrvatska za Ruhrsko područje poziva na književnu večer i druženje s pjesnikom i urednikom “Žive zajednice” dr. Adolfom Polegubićem.

više

ZBORNIK “HRVATSKA IZVAN DOMOVINE IV”

Promocija zbornika znanstvenih radova Hrvatska izvan domovine IV u četvrtak 22. IX. 2022. u 12 sati.

U pozivu što ga u povodu skore promocije Zbornika radova “Hrvatska izvan domovine IV”, upućuje Mijo Marić, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika, u povodu skore promocije Zbornika radova “Hrvatska izvan domovine IV”, stoji:

“Poštovani, pozivamo Vas na predstavljanje Zbornika radova pod naslovom „Hrvatska izvan domovine IV“, koje će se održati u četvrtak 22. rujna 2022. u 12 sati u Velikoj dvorani Hrvatske matice iseljenika na Trgu Stjepana Radića 3 u Zagrebu.

više