DVODNEVNA IZBORNA ŠUTNJA

Počela je dvodnevna izborna šutnja u Hrvatskoj i traje do 19 sati 17. travnja.

Počela je dvodnevna izborna šutnja u Hrvatskoj. Prema objavi Državnog izbornog povjerenstva, “na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta, kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje se svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.”

više

U POTRAZI ZA IVANOM

U povodu 150. obljetnice rođenja govorimo o slavnoj hrvatskoj spisateljici Ivani Brlić-Mažuranić. Pridružite nam se!

foto: fb IBM

Hrvatski glas Berlin u suradnji s Hrvatskom nastavom Berlin, HKD V.F. Mažuranić i Hrvatskom zajednicom Berlin, organizira književno-informativnu večer u povodu 150. obljetnice rođenja slavne hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić u srijedu, 24.04.2024. godine u 18 sati, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Berlinu.…

više

ŽIVIM DANAS, JUČER ŽELI BITI SUTRA

Tridesetak radova je pristiglo na međunarodni literarni natječaj za djecu, sad treba proglasiti najbolje.

Završen je međunarodni literarni natječaj što ga je za hrvatsku djecu širom svijeta raspisala Matica hrvatska za Ruhrsko područje, na temu “Živim danas, jučer želi biti sutra”. Na natječaj je pristiglo tridesetak literarnih radova, većinom eseja i ponešto pjesama, javlja organizator koji ovih dana ima pune ruke posla jer treba proglasiti najbolje a i…

više

“BALKANSKA RUTA” MEĐU FINALISTIMA

Najveći njemački lanac knjižara Thalia među tri najbolje dvojezične knjige izabrao i “Balkansku rutu”, autorice Antonije Čerkez Ivković.

Knjiga Balkanska ruta autorice Antonije Čerkez Ivković našla se među finalistima natječaja Storyteller Awards u organizaciji najvećeg njemačkog lanca knjižara Thalia i izdavača story.one u posebnoj kategoriji najbolje dvojezične knjige. Žiri, kojeg sačinjavaju predstavnici navedenih organizatora, izabrali su Balkansku rutu među tri najbolje knjige u cijeloj Njemačkoj.…

više

TRAKA ZA KOSU

piše: Đurđa Vukelić Rožić

Na proslavi mog osamdesetog rođendana u sali hotela „Star“ okupila se naša šira obitelj. Usput, moj ostarjeli princ i ja slavili smo i naš zlatni pir.

„Lijepe li svojte, bako, ima nas kao mrava!“, komentirao je moj najmlađi unuk. Fino dijete, inače, čula sam ga kako s…

više

NATJEČAJ AFORISTA I HUMORISTA

Međunarodni natječaj za kratki najhumorističniji potpis ispod karikature pokojnog Davora Štambuka, karikaturiste svjetskoga glasa, traje do 25. svibnja.

Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) i humorističko-satirični e-magazin Uh!Aha raspisali su međunarodni natječaj za kratki najhumorističniji potpis ispod karikature pokojnog Davora Štambuka, hrvatskog i karikaturista svjetskog glasa, posebno zapaženog po svojim lascivnim i nerijetko provokativnim a opet kulturnim crtačkim dosjetkama, koje mahom naglašavaju nezaobilazne svakodnevne situacije i muško-ženske odnose.

više

OBAVIJEST ZA BIRAČE U AUSTRIJI

Predsjednik Republike Hrvatske donio je 15. ožujka 2024. g. Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. U iseljeništvu su izbori 16. i 17. travnja. Objavljujemo obavijest Veleposlanstva Republike Hravatske u Beču za birače u Austriji.

Izbori u Republici Austriji održat će se 16. i 17. travnja 2024. g. (utorak i srijeda) u vremenu od 7.00 do 19.00 sati u Konzularnom odjelu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču (Operngasse 20b, 1040 Wien)

Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i …

više

REGISTRACIJA PRIJE IZBORA

Objava Veleposlanstva Republike Hrvatske o prethodnoj i aktivnoj registraciji birača za izbore zastupnika u Hrvatski sabor koji će se u dplomatskim predstavništvima održati 16. i 17. travnja 2024. godine. Registracija traje do 06. travnja.

Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Pozivaju se na prethodnu registraciju – birači koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj i aktivnu registraciju – birači koji nemaju prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj, kako bi mogli glasovati na izborima za…

više