NADMAŠENI SVI PRETHODNI NATJEČAJI

prilog: Ankica i Ante Karačić

Tisuću i petsto radova iz 150 škola od 200 nastavnika iz 10 zemalja, na podu gradske galerije Iserlohn. Po svemu su nadmašeni svi dosadašnji natječaji.

Puno novih škola, puno područnih škola koje su pred zatvaranjem zbog malog broja učenika.

Žiri su, kao i obično, bili dr. Rainhard Veit, direktor umjetničke škole i Reiner Danne, direktor Gradske galerije.…

više

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA

Donosimo rezultate međunarodnog likovnog natječaja na temu “Drvo/ mudrost-znanje-križ-stablo” u organizaciji naših umjetnika iz Iserlohna, Ankice i Ante Karačić.

Nakon što je u Gradskoj galeriji u Iserlohnu stručni žiri pregledao sve prispjele likovne radove (a to nije bilo lako jer ih je ove godine rekordan broj) na temu DRVO/ MUDROST-ZNANJE-KRIŽ-STABLO, donesena je i odluka o najuspješnijima.…

više

SLIKAJU I PIŠU MALI KASTAVCI

prilog: Ankica i Ante Karačić

uredila: Sonja Breljak

Iserlohn/ Stigla nam je pošiljka iz Kastva, točnije iz OŠ. “Milan Brozović”, Kastav, odakle se javljaju učenici 2. a razreda predvođeni mentoricom Maricom Jurić, mag.prim.educ.

Ukoliko ne znate, Kastav je gradić u zapadnom dijelu Primorsko-goranske županije. Sazdan je na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, na sjevernome Jadranu. U neposrednoj je blizini Rijeke, važnoga hrvatskoga gospodarskoga i kulturnog …

više

LIKOVNI RADOVI IZ KOMAREVA

prilog: Ankica i Ante Karačić

radovi: Maja Petrović, Igor Dolaš

Iserlohn/ Kao i svake godine dobili smo radove Centra za rehabiitaciju Komarevo. Njih uvrstimo u konkurenciju s djecom 5-8 razreda.

Radovi su urađeni su pod vodstvom mentorice Marijane Petrović Mikulić, magistrice likovne umjetnosti, koja nam između ostalog piše:

“Lijep pozdrav! Radovali smo se ovoj temi koja je česta a opet na drugačiji način obrađena. Šaljem likovne radove korisnika CZR Komarevo. Imena su napisana ispod likovnih radova – Davor Trninić, Igor Dolaš, Maja Draganić, Maja Petrović, Ferida Porić, Katarina Katić i Ivana Lukačić. Hvala na vašoj ustrajnosti što i nama čini radost!”

više

RADOVI DAROVITIH OSMOŠKOLACA

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Javili su nam se učenici Osnovne škole Nikola Tesla iz Rijeke. Točnije, učenici petog razreda koje predvode menotrice: Nina Licul i Larisa Dragelj, šalju svoje likovne radove.

“Šaljemo 5 likovnih radova naših učenika na Međunarodni likovni natječaj 2023. Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce. Učenici pohađaju 5. razred programa LIADO – Likovno-istraživački atelje darovitih osmoškolaca, Osnovne škole Nikola Tesla Rijeka, pišu mentorice Nina Licul i Larisa Dragelj te šalju radove…

više

LIKOVNI POZDRAVI IZ NAŠICA

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Stižu nam nove pošiljke, radovi vrijednih učenika na naš ovogodišnji likovni natječaj na temu DRVO/ mudrost-znanje-križ-stablo.

Pošiljka koju držimo u rukama dolazi nam iz Našica, točnije iz tamošnje OŠ. D. Pejačević.  Naime, učenici ove škole svojim radovima više od deset godina sudjeluju na našem likovnom natječaju.…

više