KREATIVNOST IZ OPATIJE

Još ima vremena, škole, učitelji i učenici, šaljite likovne radove na Mađunarodni likovni natječaj za djecu. Ovodišnja tema je “Očuvanje i zaštita mora i voda”.

Našim dragim i kreativnim umjetnicima iz Iserlohna, Ankici i Anti Karačić, pokretačima i organizatorima Međunarodnog likovnog natječaja za djecu i dalje stižu pisma, poruke i likovni radovi mladih Hrvata iz Hrvatske i drugih država.

U netom pristiglom pismu iz Opatije, potpisanom imenom učiteljice Gordane Jedriško Popeškić, između ostalog stoji:…

više

KAD NINA NADMAŠI NINU

prilog: Ante Karačić

Iserlohn/ U posljednjih desetak godina, na našem likovnom natječaju smo najviše radova dobijali iz OŠ. Zadarski otoci, Hrvatske gimnazije Karaševo Rumunjska i OŠ. Dragutin Domjanić, Zagreb.

U OŠ. Dragitin Domjanić radi profesorica Nina Brkić. Pored toga što je vrstan pedagog, Nina je i vrsna umjetnica. S njom smo sudjelovali na više kolonija u Subotici u organizaciji CroArt Subotica.…

više

JOŠ TRAJE LIKOVNI NATJEČAJ ZA DJECU

Na likovni natječaj stiglo pismo i radovi djece iz Vrbanje kod Županje.

Iserlohn/ Našim likovnim umjetnicima, Ankici i Anti Karačić, organizatorima 24. po redu likovnog natječaja za našu djecu širom svijeta, ovih dana su puni poštanski sandučići, i oni stvarni a i oni elektronski.

Naime, škole, nastavnici i djeca i dalje šalju svoje likovne radove na temu “Očuvanje i zaštita mora i voda”.

više

LIKOVNI RAD IZ MAKEDONIJE

Na međunarodni likovni natječaj za djecu stigli i radovi iz Makedonije.

Iserlohn/ Kao i godinu prije, na međunarodni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta stigla je i pošiljka iz Makedonije.

Naime, na temu očuvanja i zaštite mora i voda, stigao je rad iz OŠ Faik Konica, Dobroshe, pored Tetova u Makedoniji.

Pošiljku iz Makedonije poslala je učiteljica i mentorica Katica Dimovski koja u školi gdje se nastava inače odvija na albanskom jeziku, u…

više

RADOVI SRETNE I VESELE DJECE

prilog: Ante Karačić

Iserlohn/ Nisam mogao odoljeti i ne poslati ove prekrasne radove iz OŠ. Braće Radić iz Gunje.

Radovi su od djece iz 4. razreda. Urađeni su pod vodstvom nastavnice Mirjane Jeftić.

Mirjana je napisala: “Poštovani, drago nam je što je natječaj opet otvoren i što sudjelujemo. Mi smo ipak dodali malo više boja da ne bude samo plavo. Neka i more i sve vode budu sretni i veseli, kao mi.”

više