RADOVI SRETNE I VESELE DJECE

prilog: Ante Karačić

Iserlohn/ Nisam mogao odoljeti i ne poslati ove prekrasne radove iz OŠ. Braće Radić iz Gunje.

Radovi su od djece iz 4. razreda. Urađeni su pod vodstvom nastavnice Mirjane Jeftić.

Mirjana je napisala: “Poštovani, drago nam je što je natječaj opet otvoren i što sudjelujemo. Mi smo ipak dodali malo više boja da ne bude samo plavo. Neka i more i sve vode budu sretni i veseli, kao mi.”

više

DOBAR POČETAK

prilog: Ante Karačić

Ako se po jutru dan poznaje možemo zaključiti da će i ove godine odaziv biti dobar. Nedavno smo raspisali novi likovni natječaj, 24. po redu.

Nije trebalo dugo čekati na prva pisma s prekrasnim radovima. Poslala ih je najprije mentorica Marijana Šaarić, profesorica u OŠ. Šimuna Kozičića Benje iz Zadra. Poslala je radove djece iz 1. razreda.

Kao i uvijeku posljednjih desetak godina, radove…

više

DJEVOJČICA I DRVCE

Literarni rad s međunarodnog natječaja, na temu: DRVO – mudrost, znanje, križ i stablo, u organizaciji Matice hrvatske za Ruhrsko područje.

autorica: Gabriela Tadić, 4.c, III. OŠ. Bjelovar
mentorica: Suzana Turković

Jednoga proljeća maleno drvo neka je djevojčica posadila u parku. Od tada ga je posjećivala svakoga dana kako bi ga zalijevala.

Drvce je iz dana u dan bivalo sve veće i veće. Jako je brzo raslo, te je u rano ljeto bilo visoko više od metra.…

više

NATJEČAJ KOJI JE NADIŠAO SAM SEBE

Likovna izložba dječjih radova na temu “DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ predstavljena i za vrijeme folklorne smotre u Karlovcu.

prilog: Aleksandra Škrtić i Aleksandra Slaćanin

Iserlohn-Karlovac/ Kad je nešto dobro i vrijedno, pronađe i put predstaviti se i trajati. Tako je i izložba dječjih likovnih radova s međunarodnog natječaja, u organizaciji Ante i Ankice Karačić iz Iserlohna, a na temu “DRVO/ mudrost – znanje – križ – stablo“ pronašla novi put, te se iz karlovačke OŠ Dubovac, “preselila”…

više

NADMAŠENI SVI PRETHODNI NATJEČAJI

prilog: Ankica i Ante Karačić

Tisuću i petsto radova iz 150 škola od 200 nastavnika iz 10 zemalja, na podu gradske galerije Iserlohn. Po svemu su nadmašeni svi dosadašnji natječaji.

Puno novih škola, puno područnih škola koje su pred zatvaranjem zbog malog broja učenika.

Žiri su, kao i obično, bili dr. Rainhard Veit, direktor umjetničke škole i Reiner Danne, direktor Gradske galerije.…

više

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA

Donosimo rezultate međunarodnog likovnog natječaja na temu “Drvo/ mudrost-znanje-križ-stablo” u organizaciji naših umjetnika iz Iserlohna, Ankice i Ante Karačić.

Nakon što je u Gradskoj galeriji u Iserlohnu stručni žiri pregledao sve prispjele likovne radove (a to nije bilo lako jer ih je ove godine rekordan broj) na temu DRVO/ MUDROST-ZNANJE-KRIŽ-STABLO, donesena je i odluka o najuspješnijima.…

više