PRISTIŽU NOVI RADOVI

Traje Međunarodni, likovni natječaj 2023. Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce na temu Drvo-mudrost-križ-stablo.

prilog: Ante Karačić

Iserlohn/ U tijeku je Međunarodni, likovni natječaj 2023. Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce na temu Drvo-mudrost-križ-stablo.

Radovi pristižu u ubičajenom ritmu.

Do sada je pristiglo preko stotinu radova iz deset škola iz 4 zemlje, Makedonije, …

više

PRVI RADOVI IZ MAKEDONIJE

prilog: Ante Karačić

Iserlohn/ Ponovo vlada veliko zanimanje za naš novi Međunarodni likovni natječaj Iserlohn-Essen- Rovinj-Karlovac-Jajce, za hrvatsku djecu širom svijeta, na temu DRVO – mudrost-križ-stablo.

I ove su godine medju prvima stigli likovni radovi iz Makedonije. Šalje ih naša stara poznanica, učiteljica Kate Dimovski.

Kate Dimovski radi s makedonskom djecom, u većinski albanskom mjestu u blizini Tetova. …

više

VELIKO ZANIMANJE ZA LIKOVNI NATJEČAJ

Likovni umjetnici, Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, inicijatori su i organizatori likovnog natječaja za hrvatsku djecu širom svijeta, koji je u tijeku.

prilog: Ante Karačić

Ponovo vlada veliko zanimanje za naš novi Međunarodni likovni natječaj Iserlohn-Essen- Rovinj-Karlovac-Jajce, za hrvatsku djecu širom svijeta, na temu DRVO – mudrost-križ-stablo.

Iako smo natječaj dosta kasno objavili, radovi su već počeli stizati.…

više

POKROVITELJSTVO HRVATSKE DRŽAVE NAD LIKOVNIM NATJEČAJEM

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatke prihvatio pokroviteljstvo nad međunarodnim likovnim natječajem kojeg organiziraju naši umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna.

Zagreb-Iserlohn/ U dopisu kojeg je potpisao zamjenik državnog tajnika, Dario Magdić, u povodu prihvaćanja pokroviteljstva nad međunarodnim likovnim natječajem ,,DRVO – mudrost, znanje, križ i stablo”, Iserlohn – Essen – Rovinj – Karlovac – Jajce 2023., kojeg organiziraju likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, stoji:…

više

LITERARNI NATJEČAJ NA TEMU: DRVO

Raspisan novi literarni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta na temu “DRVO -mudrost- znanje- križ- stablo.

Nakon što su prije koji dan naši umjetnici iz Iserlohna, Ankica i Ante Karačić, raspisali, a Hrvatski glas Berlin kao medijski pokrovitelj, objavio novi Međunarodni likovni natječaj Iserlohn-Essen- Rovinj- Karlovac- Jajce, za hrvatsku djecu širom svijeta, na temu DRVO – mudrost- križ-stablo, evo na istu temu i novog Međunarodnog literarnog natječaja 2023. godine.…

više

TEMA LIKOVNOG NATJEČAJA JE: DRVO

Tema novog likovnog natječaja za našu djecu širom svijeta kojeg je medijski pokrovitelj Hrvatski glas Berlin  je: “Drvo, mudrost – znanje – križ – stablo”.

Iserlohn/ Naši umjetnici iz Iserlohna, bračni par Karačić, Ankica i Ante, otvaraju i objavljuju novi Međunarodni, likovni natječaj 2023. Iserlohn-Essen-Rovinj-Karlovac-Jajce.

Tema: DRVO, mudrostznanjekriž-stablo.

više

REZULTATI LITERARNOG NATJEČAJA

REZULTATI LITERARNOG NATJEČAJA “ Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha ” 2022. Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići

pripremila: Jadranka Gradac

Koliko podsmijeh i osmijeh idu ruku pod ruku nejasno je i mudrijima, ali da nam je iskreni osmijeh lijek, hrana i vodilja vidi se i u tome da je svojstven samo ljudima, a ne i drugim živim bićima i da nam je dan da si ga međusobno dijelimo. Djeca su to lijepo primjetila u osmijehu oca, majke, brata, sestre, bake, djeda, prijatelja, u bliskim ljudima.

Djeca su PRIMJETILA osmijeh kao podršku i bolji izbor iza kojeg treba i čvrsto stajati da te neprimjetno podsmijeh ne uzme pod svoje u odnosima s drugim ljudima.…

više

PRIZNANJA ZASLUŽNI

“Kratko a slatko” pismo učiteljice Melite Ogrinšak iz Bedekovčine.

prilog: Uredništvo HGB

Ne znamo tko, veleposlanstvo, konzulati, udruge, državni uredi, vlada, kongresi, sabori ili koja druga institucija, no uvjerni smo kako bi netko s puno opravdanja i iz tisuću dobrih razloga mogao i trebao odati priznanje, istaknuti i pažnjom nagraditi bračni par Karačić, Ankicu i Antu, naše umjetnike iz Iserlohna koji već puno godina organiziraju, kreiraju i provode likovno-literarni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta.

Njihov trud i volonterski, nesebičan rad na vođenju i ostvarenju natječaja koji povezuje hrvatske umjetnike, djecu, učitelje, škole i roditelje nije ni u Njemačkoj prošao nezapaženo. Pozornost im svake…

više

ZAHVALNICE I DIPLOME ZA DJEČJE OSMIJEHE

Iz elektronske prepiske Ante i Ankice Karačić iz Iserlohna

Nakon što su izabrani i poznati najbolji likovni radovi iz međunarodnog natječja ovogodišnjeg naslova “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha”, njegovi organizatori, Ankica i Ante Karačić, naši umjetnici iz Iserlohna, već uobičajeno, šalju zahvalnice i diplome sudionicima i nagrađenima.

U jednom takvom E-Mailu, pišu:…

više

MUDROST OSMIJEHA DJECE IZ KAŠTEL NOVOG

Sa stranica Osnovne škole Bijaći, Kaštel Novi

MEĐUNARODNI LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ MUDROST OSMIJEHA, A NE PODSMIJEHA

Autor: Benita Vladušić, Terezija Zokić

Već 22 godine su likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna organizatori Međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići namijenjen djeci Hrvata u iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole.…

više