REZULTATI LITERARNOG NATJEČAJA

REZULTATI LITERARNOG NATJEČAJA “ Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha ” 2022. Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići

pripremila: Jadranka Gradac

Koliko podsmijeh i osmijeh idu ruku pod ruku nejasno je i mudrijima, ali da nam je iskreni osmijeh lijek, hrana i vodilja vidi se i u tome da je svojstven samo ljudima, a ne i drugim živim bićima i da nam je dan da si ga međusobno dijelimo. Djeca su to lijepo primjetila u osmijehu oca, majke, brata, sestre, bake, djeda, prijatelja, u bliskim ljudima.

Djeca su PRIMJETILA osmijeh kao podršku i bolji izbor iza kojeg treba i čvrsto stajati da te neprimjetno podsmijeh ne uzme pod svoje u odnosima s drugim ljudima.…

više

PRIZNANJA ZASLUŽNI

“Kratko a slatko” pismo učiteljice Melite Ogrinšak iz Bedekovčine.

prilog: Uredništvo HGB

Ne znamo tko, veleposlanstvo, konzulati, udruge, državni uredi, vlada, kongresi, sabori ili koja druga institucija, no uvjerni smo kako bi netko s puno opravdanja i iz tisuću dobrih razloga mogao i trebao odati priznanje, istaknuti i pažnjom nagraditi bračni par Karačić, Ankicu i Antu, naše umjetnike iz Iserlohna koji već puno godina organiziraju, kreiraju i provode likovno-literarni natječaj za hrvatsku djecu širom svijeta.

Njihov trud i volonterski, nesebičan rad na vođenju i ostvarenju natječaja koji povezuje hrvatske umjetnike, djecu, učitelje, škole i roditelje nije ni u Njemačkoj prošao nezapaženo. Pozornost im svake…

više

ZAHVALNICE I DIPLOME ZA DJEČJE OSMIJEHE

Iz elektronske prepiske Ante i Ankice Karačić iz Iserlohna

Nakon što su izabrani i poznati najbolji likovni radovi iz međunarodnog natječja ovogodišnjeg naslova “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha”, njegovi organizatori, Ankica i Ante Karačić, naši umjetnici iz Iserlohna, već uobičajeno, šalju zahvalnice i diplome sudionicima i nagrađenima.

U jednom takvom E-Mailu, pišu:…

više

MUDROST OSMIJEHA DJECE IZ KAŠTEL NOVOG

Sa stranica Osnovne škole Bijaći, Kaštel Novi

MEĐUNARODNI LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ MUDROST OSMIJEHA, A NE PODSMIJEHA

Autor: Benita Vladušić, Terezija Zokić

Već 22 godine su likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna organizatori Međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići namijenjen djeci Hrvata u iseljeništvu i djeci iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole.…

više

O NATJEČAJU I U NJEMAČKIM NOVINAMA

O likovnom natječaju na temu “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha” u organizaciji bračnog para Karačić iz Iserlohna, koji je prikupio skoro tisuću radova hrvatske djece iz deset zemalja, proteklog je tjedna vrlo zanimljivo i pohvalno izvijestio i Iserlohn Kreisanzeiger Zeitung, ističući kako će nagrađeni radovi, o kojima smo na Hrvatskom glasu Berlin već izvijestili, uskoro biti izloženi u Gradskoj galeriji Iserlohn.

 

 

 …

više

NAGRAĐENI DO ČETVRTOG RAZREDA

Rezultati likovnog natječaja kojeg organiziraju naši umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, ove godine na temu “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha” za  sudionike od 1. – 4. razreda.

POSEBNA NAGRADA

Dvanaest učenika 1 r. OŠ. Bijaci Kaštel Novi grupni rad, mentor Terezija Zokić

Osam učenika 4.r. OŠ. Bijaci-Kaštel Novi grupni rad, mentor Benita Vladušić…

više

IZABRALI NAJBOLJE

Tisuću osmijeha na podu Gradske galerije Iserlohn

prilog: Ante Karačić

Ponovo je pristiglo oko tisuću likovnih radova i dvjesto literarnih radova.
Prva izložba će bito 08.04.u OŠ. LJ. Gaj Zaprešić. Toga dana će Ankica prije podne održati radionicu s djecom OŠ. Golik Zagreb.

Poslije Uskrsa bi trebala biti izložba u rodnoj kući Bana Jelačića u Petrovaradinu.

.…

više

DONOSIMO RADOSNE VIJESTI

Rezultati likovnog natječaja kojeg organiziraju naši umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna, ove godine na temu “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha” za  sudionike od 5. – 8. razreda.

POSEBNA NAGRADA

Katarina Hometa 6 r i Helena Hometa 8 r. Hemer Njemačka, Grupni rad, LR. CroArt Iserlohn

 PRVO MJESTO

Zvonimir Vrukanović 8 r. OS. D.Domjanic Zagreb, mentor Nina Brkić…

više

USKORO IZBOR NAJBOLJIH RADOVA

prilog: Ankica i Ante Karačić

Iserlohn/ Ovih dana nam stižu posljednje elektronske i poštanske pošiljke s likovnim radovima naše djece širom svijeta koja sudjeluju na međunarodnom likovnom natječaju na temu “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha”. Inače, do sada je pristiglo preko 900 radova. Dakle,  ponovo će do kraja biti negdje oko tisuću.

Ako sve bude po planu žiri će 10.03.2022. godine u Gradskoj galeriji Iserlohn odabrati najbolje radove.

Rezultate ćemo  najvjerojatnije objavili 15.03.2022. godine.…

više

A PISMA I DALJE STIŽU

prilog: Ante Karačić

Pri kraju smo produženog roka našeg likovno-literarnog natječaja za hrvatsku djecu širom svijeta, ove godine s temom  “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha” a pisma  i radovi i dalje stižu.

Danas smo dobili pisma rednog broja 99 i 1oo. Dakle, ove godine sudjeluje rekordnih 100 škola.

Današnja oba pisma su iz škola koje prvi puta sudjeluju na natječaju.

Šaljem i čitateljima Hrvatskog glasa Berlin fotografije dječjih radova.…

više