MOŽDA SU OSTAVILE BOMBU

piše: Marica Žanetić Malenica

Putovanje je moje redovno stanje pa putujem i kad treba i kad ne treba. Ovoga puta je trebalo, nisam izmišljala razlog. Kći i zet bi četiri dana predahnuli od posla, djece, kuhače… jedom riječju od svega, i to u zemlji s druge strane Jadrana. Stoga i ja moram na put kako bih vršila video nadzor nad dvoje unučadi.…

više

NE PLAČI, MARIJA

U sjećanje na Nju, na Njih. Nekad bile a nikad zaboravljene…

Iz naše arhive/objavljeno u “Slobodnoj Dalmaciji” 2000.,  u godišnjaku “Danica”  2005.  a na Glasu 29. lipnja 2010. godine.

piše: Sonja Breljak

Najljepše je kad sve olista i ozeleni a priroda se uresi najljepšim bojama cvijeća kao u svibnju ili lipnju.
To najviše volim. Sve je puno i bogato a toplo i pitomo.

Znam, lijepo je sada i kao začarano i u mojim čudnim bosanskohercegovačkim krajevima. Kao u kakvoj bajci.…

više

U NARUČJU NETAKNUTE PRIRODE

PLITVICE

tekst i foto: Antun Lukšić

U naručju netaknute prirode, gdje tišina govori jezikom vječnosti, leže Plitvice. Te nesvakidašnje, bajkovite staze vode nas kroz labirint smaragdnih jezera, povezanih bijelim slapovima koji se graciozno spuštaju niz stijene, poput bisera u kosi zemlje.

Plitvička je ljepota kao splet čarobnih niti, svaka isprepletena s poviješću, svaka prožeta duhom prirode koja ovdje vlada od davnina.

Dok hodamo tim magičnim prostranstvima, …

više

NEBESKIM STAZAMA

tekst i foto: Atun Lukšić

Na proplancima između neba i zemlje, tamo gdje se sunčevi zraci miluju s vrhova planina, proteže se ljepota koja očarava dušu – Julijske Alpe u Sloveniji. Ovdje, gdje su vrhunci ukrašeni snježnim čarolijama, a doline obavijene zelenilom, stvara se priča koja ostavlja bez daha.…

više