OGLAS

Iz naše arhive/ objavljeno 10.02.2011.

piše: Marijo Glavaš

Nekad žele samo razgovarati. Samo to im treba. Razgovor. Valjda jer su usamljene, ili im je muž na brodu, pa im je dosadilo čekati, ili im je dosta prijateljica, ili… ništa više od toga, tek razmjenu rečenica. A ja postupam potpuno isto, za mene nema razlike, bilo da žele razmjenjivati rečenice ili tijelo.

Kad žele čuti priču, čut će je, zahtijevaju li čitavu radnju, dobit će je, uvijek im pristupim s pažnjom koju zaslužuju. Pažnjom za koju nemalo plaćaju.
Nije to nešto što se planira, nije da sam ikada pomislio, ili imao…

više

ANĐELE MOJ

Ova priča, objavljena na portalu u lipnju 2010. godine, dio je sadržaja Katoličkog kalendara “Danica” za 2018. godinu

piše: Sonja Breljak
Berlin/ Stižu mi ovih dana, sasvim  friško, vijesti s druge strane svijeta. Iz daleke i egzotične Indije. Tamo se, naime, na jednomjesečno, studijsko putovanje, zaputilo jedno od moje djece. A čini se, slijedit će poslije i cijela studijska godina.

Nije mi to baš pretjerano drago. Pa još nedavno su se tamo …

više

ORWELL SE PONOVO ČITA

piše: Dragica Križanac

21. siječnja 1950. sklopio je oči autor koji je kratko živio ali je njegovo ime nezaobilazno u (distopijskoj) književnosti.

George Orwell, pravog imena Eric Arthur Blair bio je britanski pisac, novinar, kritičar i esejist.

Proljetos sam kupila njegovu kultnu knjigu u knjižari u Novom Sadu (uh što imaju knjižare!) i ponovno je iščitavam nakon 40-tak godina.
Knjiga nikad aktualnija!…

više

CIPELE

IZ NAŠE ARHIVE …objavljeno 21.11.2010.

autor: Marijo Glavaš

Bio bi potpuno lud kad bi, pored ovog svestranog i brižnog čovjeka u kući, uistinu žalio za ocem u Njemačkoj.

Ali, ipak, postoji ona slatka kulisa iza te, sad daleke priče i očevih odlazaka, očeva bauštelanja i njegova nikada dovoljno brzog povratka.…

više