IZLOŽBA U DVORCU BENRATH

Hrvatski umjetnik Petar Šibenik uskoro izlaže u Dvorcu Benrath, Orangerie u predgrađu Düsseldorfa.

Donedavno smo djela hrvatskog umjetnika Petra Šibenika imali prigodu gledati na izložbi u berlinskom hotelu Hilton a nešto prije toga i na izložbi u poznatom berlinskom hotelu Adlon.  Petar Šibenik uskoro ponovo izlaže u Njemačkoj.

“U 6. mjesecu imam izložbu u otmjenom rezidencijalnom predgrađu Benrath (Düsseldorf), u Dvorcu Benrath, Orangerie koji je ujedno i Gradska knjižnica. Izlažem portret djeda s kojim sam proveo najbolje dane života u livanjskom kraju. S djedom sam živio do sedme godine a on je živio i radio u Njemačkoj i o Njemačkoj i Nijemcima govorio sve najbolje. Znao je reći “Božja Njemačka”. Sretan sam jer njegov portret mogu izložiti na tako prestižnom mjestu. Uz djedov portret izlažem još 30 slika ulje na platnu, bavarske pejzaže. Izložbu mi je omogućio utjecaj hrvatske poduzetnice i umjetnice Dragice Bućo Batiste s kojom sam zajednički podupiratelj međugorskog medija Maria Vision”, rekao nam je Petar Šibenik.

Izložba u dvorcu Orangerie, u predgrađu Düsseldorfa bit će od 15.6. do 18.9.2023. Djela Petra Šibenika bit će izložena zajedno s djelima njemačke umjetnice Ulrike Korsten.

Evo što je o tom skorom umjetničkom događaju na gradskim stranicama objavila Knjižnica Benrath. 

Ova izložba susret je dvoje umjetnika koji svojom umjetnošću iskazuju svoj jedinstveni pogled na svijet. Za Petra Šibenika umjetnost je radost stvaranja i on svojim djelima želi dotaknuti ljude: njegova djela prikazuju ljepotu prirode, krajolike Bavarske i omogućuju nam da uronimo u svijet pun mira i spokoja. Ulrike Korsten, pak, svojim fascinantnim crtežima hortenzija predstavlja nam sasvim drugačiji pogled na ljepotu prirode. Ovaj cvijet simbolizira promjenu i prolaznost u prirodi.

Ulaz je besplatan, prijave nisu potrebne. 

Knjižnica Benrath, Urdenbacher Allee 6″

Izložbu će biti moguće pogledati od 15. lipnja do 18. rujna, u radno vrijeme Knjižnice (ponedjeljak i četvrtak 14 – 19 sati, srijeda i petak 11-13 i 14-17, subotom 11-13, utorkom je zatvoreno).

Našem umjetniku želimo uspješno novo predstavljanje u Njemačkoj.


 

 

1.5 2 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments