TKO JE DOBIO “DOMOVNICU”

tekst i foto: Sonja Breljak
Bad Homburg/U Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu, održana je  svečana završnica Večernjakove domovnice, izbora najpopularnijih u oblasti sporta, glazbe, glume i show biznisa u iseljeništvu, a prema glasovima čitatelja Večernjeg lista.

Najpopularnijim profesionalnim sportašem u iseljeništvu proglašen je Mario Mandžukić, nogometaš FC Bayern  München dok je među sportašicama, nagrada pripala boksačici iz Augsburga, Nikki Adler (Nikolina Orlović).

U kategoriji mlade sportske nade nagradu su podijelili tenisač Marko Osmakčić iz Züricha i Domagoj Šinka, nogometaš SC Freiburg.

Najuspješnija sportska ekipa je, prema odluci žirija, NK Pajde iz Moehlina u Švicarskoj dok je odlukom čitatelja, u ovoj kategoriji Domovnica pripala SD Croatiji Berlin.

Među glazbenicima/glazbenicama, najpopularnijima su proglašeni Ante Matić iz Berna te Darija Kinzer iz Beča

Najpopularnijim medijskim osobama proglašena je manekenka Helena Ivančić iz Münchena i manekenka i pjevačica Dragica Lovrić iz Züricha.

U kategoriji glume, nagrada je pripala Vanessi Radman koja je zajedno s Danijelom Bošnjakom vodila program dodjele Domovnice te glumcu Miroslavu Nemecu.

Pored toga dodjeljena su i posebna priznanja, nagrade za dugogodišnji doprinos i sudjelovanje u projektu Domovnice: Peri Šariću, članu HNS-a i Zajednici hrvatskih nogometnih klubova Njemačke.

U ime organizatora, sve je pozdravio Stipe Puđa, urednik inozemnog izdanja VL-a kao i Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjaka, potom predstavnici gradova prijatelja bad Homburga i Dubrovnika, kao i predstavnici političkih struktura iz Hrvatske i Njemačke, veleposlanik Miro Kovač, Darija Krstičević, Ivan Šuker …

Pred brojnim  gostima ovom je prigodom pjevao Toni Cetinski, Danijel Banić i TS Alkari, Monika Kisters, Željka Caparin, Dorota Popolski, Karmen Končila, Volžana Anders te duo gitara “Domižana”. Upriličene su i dvije modne revije dizajnerice Gordane Zucić i Vesne Milković …

Prilog o Domovnici na NOVA TV je u utorak 05.03., u emisiji  “IN MAGAZIN” koja počinje u 17.25 sati.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Adnan
Adnan
11 years ago

Čestitke najboljem pjevaču u iseljeništvu,Anti Matiću ! Čestitam još jednom i želim mu puno uspjeha u karijeri !