DRUGIM MJESTOM DO ČETVRTFINALA

7. NOFV-Futsal u Sachsenu – Natjecanje za prvaka sjeveroistočne Njemačke

tekst i foto: Ivo Dorotić
Hohenstein-Ernsttal/
 SD Croatia Berlin Futsal – LFC  1:1  (3:2)
 SD Croatia je nastupila u sljedećem sastavu: Almir Drnda-ETW Göldner-Vukadin(1x),Schrödter, J. Milanović, Capolei-Schuleta(1x), Okanović(1x), Aktürk (2x), Z.Milanovi (2x).

Croatia je druga u svojoj grupi, te u polufinalu mora igrati protiv  LFC Berlin, od kojeg je izgubila obje utakmice u prvenstvu Berlina. Iako su svi ovdje ove dvije ekipe vidjeli i očekivali u finalu, one su se sastale u polufinalu. Utakmica je bila na visokom nivou. Već u 4. minuti LFC dolazi preko D. Vogler u vodstvo od 1:0, i ima više od igre, ali SD Croatia se odlično brani i čeka i dobiva svoju priliku, koju su igrači menadžera Ćesića dugo očekivali/priželjkivali. Dvije minute prije kraja izvedena jedna odlična akcija, koju je uspješno okončao Okanović.

Posljednja dva minuta se nije ništa dogodilo. SD Croatia je ostvarila ono po što je došla, drugo mjesto, Tako da se četvrtfinale održava u Berlinu,a ne u dalekom Münsteru, pobjednik će igrati u Münsteru (458 km), a “gubitnik” u Berlinu. Ova mi logika nikako nije jasna, iako nama ide u prilog. Zašto se niije čekalo i nakon finala izvlačilo protivnika??

GW Görlitz – VFL Hohenstein-Ernsttal    0:0 (1:2)

Druga utakmica je odlučena isto izvođenjem 6-teraca, a pobjedio je domačin sa 2:1.

Finale:

SD Croatia Berlin Futsal – VFL Hohenstein-Ernsttal  1:3

Nakon svega što se je još prije utakmice znalo, ovo je bio jedan vicspiel.

Najboli igrač kod Croatije je bio iskusni Ivica Vukadin. U napadu su se uz Aktürka isticali  još Zvonimir Milanović i Fuad Okanović. Za pohvaliti je učešće Almira Drnde, koji je kako je poznato na kraju prošlog prvenstva rekao da on više neće igrati, jer ima i mlađih. Nakon što se jedan vratar povrijedio, a drugi je mlad i neuskusan, Almir je priskočio u pomoć, to je Almir koji je i zdravlje riskirao, kako bi spasio prvu ekipu SD Croatije od ispadanja u niži razred.

Najbolji igrač:  Marc Bendhun  (5 golov)

Najbolji vratar: Selvedin Begzadić

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments