PRIJATELJSTVO - Hrvatski Glas Berlin

PRIJATELJSTVO

Uvjek postoji netko tko želi upravo ono što ti želiš.

tekst: Ante Karačić
srce_hazu.png.688x388_q85_crop_upscaleMoja prijateljica na fejs profilu je i Patricija Avila Kuljiš –koja živi u Boliviji

Dugo godina sam se „šlepao“ na f profilu kod supruge Ankice. Djeca su stalno govorila to nema smisla. Ali nitko nije ništa učinio da se to promjeni.

Dok jednom unuki Emily nije pukao film i za pola sata sredi sve što treba tehnički da i deda ima svoj f. profil.

Ubrzo se tu stvori preko stotinjak prijatelja. Preko polovina su Hrvati iz iseljeništva: Cile, Peru, dječijega Bolivija, Juzna Afrika, Australija. Vjerojatno, što su već odavno čuli moje ime.

Preko natječaja u kojemu su učestvovala djeca iz 20 zemalja.Sada se vise ni ne sjećam ko je kome ponudio prijateljstvo.

Isti je slučaj i za Patriciju Avala Kuljiš…

Jedino sto sam primjetio da sam svakodnevno počeo dobijati fantastične slike svijetski poznatih umjetnika pa sam one koji mi se sviđaju i preuzimao.

Jednom sam odlučio javiti se, Patricijom.Mislio sam da se ona bavi slikanjem.Patricija mi je odgovorila da je ona arhitekt da ne zna hrvatski ali da je Hrvatska državljanka.

I tako sam do danas svakodnnevno u kontaktu sa Patricijom.Cesto razmisljam o tome kako je to moguce ja mogu komunicirati na Hrvatskom i Njemačkom a Patricija na Spanjolskom i Engleskom.

Sve mi je postalo jasno kada sam slucajno na f. procitao izreku Paula Coeha – uvijek postoji netko tko ko želi upravo ono što ti želiš.

Lp.Ante

Ps.Ja sam od nedavno umirovljenik vec sam navrsio 65 godina a Patricija je mlada Hrvatica koja zivi u Boliviji koja je generaciski izmedju moje djece i unuka.