10. MEĐUNARODNI LITERARNI FESTIVAL

piše: Sonja Breljak

Berlin/Od 15. do 25. rujna u njemačkom glavnim gradu traje 10. međunarodni literarni festival.
Vrijeme je za literarnu raznolikost suvremene proze i poezije iz cijeloga svijeta. Fokus ovogodišnjeg literarnog festivala leži na istočnoj Europi. Literarni i kulturni prostor istočne Europe otvoren je na ovom festivalu za publiku a na djelu su i kontakti i živa razmjena između autora i umjetnika i autentično prenošenje literature, njihova duhovnog, kulturnog i političkog stajališta.
Festival polazi od pitanja: Koje teme pokreću i zanimaju istočnoeuropske zemlje?
Odgovoru će doprinijeti predstavljanje autora i njihovih djela kao i  panel diskusije i razgovori međunarodnih stručnjaka različitih oblasti, pisaca i novinara  koji će  razgovarati o aktualnim i otvarati nova pitanja.
Iz programa Festivala izdvajamo predstavljanje pisca Nikol Ljubića, u subotu, 18. rujna u 19.30 sati u Haus der Kultur der Welt.
Ljubićeva  knjiga nosi naslov „Ljubavna priča u sjeni bosanskog rata“.
Potom Festival, u nedjelju 19. rujna  u 17 sati predstavlja Dubravku Ugrešić i njenu knjigu „Baba Jaga legt ein Ei“, odnosno „Baba Jaga je snijela jaje“. Ovo predstavljanje je u Schaubühne am Lehniner Platz na adresi: Kurfürstendamm 153/10709 Berlin. Ulaznica je 8 eura/ s popustom 6 a za djecu 4 eura.
Cjelokupni program 10. međunarodnog literarnog festivala u Berlinu može se pogledati elektronski, putem linka www.literaturfestival.com. Izvor: Stijepo Pavlina/Berlin/C

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments