IDEMO NA ĐAKOVAČKE VEZOVE

tekst i foto: Sonja Breljak
004Berlin/ Pored putovanja mladih iz Hrvatske katoličke misije Berlin u Sisak, bit će to (po svemu sudeći) prvo organizirano putovanje neke grupacije berlinskih Hrvata u domovinu nakon dugo, dugo vremena.

Naime, od 4. do 7. srpnja, folklor Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice sudjeluje na folklornoj smotri, poznatim Đakovačkim vezovima.

U to ime, folkloraši Zajednice, pod vodstvom Ankice Prskalo, vrijedno vježbaju i pripremaju se za putovanje i nastup u Đakovu gdje će ih, slikom i rječju, pratiti i glavna urednica Hrvatskog glasa Berlin.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
10 years ago

Lijepo je vidjeti i čuti..na koji način..se u Njemačkoj potiče društveno mlade.. da sudjeluju u raznim društvenim fiještama i manifestacijama..a pomažu im uz neke gradske poticajne financiske šprice i HKM-je.
Ni, sam ne znam kako to rastumačiti..našima u lokalnim domicilnim vlastima..upravo to..da dobijen novac nije sve..da im je uz financiske sprice..klubovima i udrugama..potrebno posebno poticati one udruge klubove i društva..koji potičeju i odgajaju mlade naraštaje..da su sve aktivniji..uz ono novčano i radno..na javnim terenima..odnosno da si nešto i sami zarade za daljne klubske zahvate i potrebštine.

ElizabetaKopic
ElizabetaKopic
10 years ago

Vidimo se u Dakovu.Sretno!