VIJESTI IZ SREDNJE BOSNE

tekst i foto: Marica  Mršo Kolak
1002553_545986372130137_1761496144_nE, ovako: dobro jutro dragi čitatelji ovoga portala, evo javljam se po četvrti puta na ove stranice i zahvaljujem urednici Sonji Breljak što mi daje priliku za moj kutak javljanja iz Srednje Bosne, iz našeg rodnoga grada Bugojna.

U rane jutarnje sate 20. srpnja, 2013. godine, nalazim se ispred crkve sv. Ilije u Kandiji, koja je 6 km od Bugojna gdje se proslavlja patron župe sveti Ilija.

Ilindan se na poseban način časti jer je zaštitnik Bosne, taj svetac i prorok za kojeg se kaže: –žestok kao vatra a jak kao grom sa svojom proročkom riječi.

Misno slavlje je prdvodio vel. Josip Lebo, a uvijek bude lijepo i nezaboravno susresti se s dragim osobama dugo neviđenim.

Tako je ovom prilikom u Kandiju, svoj rodni kraj, došao i Mladen Radoš, nas domaći, sad možemo reći, i svjetski, glazbenik.

Mladen je svoju karijeru započeo 1984. godine  u Bugonu i Uskoplju, kao vokalni solista u poznatom bendu JOKS u kojem je vodeći član bio Buco Agustin Maleta -harmonika i Joško Ljubić -harmonika.

Tako Mladena životne prilike odnesoše u Beč gdje živi i radi, nastupa po klubovima, pjeva po svadbama. Izdao je 5 albuma a uspjeh dostiže 1995. godine.

….

62591_545988668796574_2145334480_nPošto Ilindan prođe uz misno slavlje i glazbu na otvorenom gdje je zapjevao i Mladen Radoš iz Beča, idemo u kasnim večernjim satima prema drugom obzorju bugojanskog kulturnog krajolika.

U centru Bugojana, u dvorani KSC-a je održana izložba slika Nataše Vukadin, dizajnerice i multimedijalne umjetnice, članice Udruženja likovnih umjetnika Srednje Bosne. Ove večeri 20. srpnja, 2013. godine je bila njena treća samostalna izložba posvećena ženama u čast i slavu ljepote u svakom pogledu.

Ovaj kulturni događaj kojeg je središnji dio bila izložba Nataše Vukadin, pratila je i modna revija poznatog i uspješnog modnog kreatora Darusa Couture-a iz Srbije, revija svečanih frizura frizera Fahrudina Teskeredžića -TEXA, revija unikatnih ogrlica Azre Hodžić iz Bugojna, te čitanje poezije Sabine Redžić iz Gornjeg Vakufa .

Sve je završilo u kasne sate uz after-parti. Događaj je pratila i zabilježila i Bugojanska televizija.

Eto, dragi čitatelji, Bugojanci, Hrvati, zemljaci širom svijeta, to je bilo to. Javit ću se koji puta opet. Nek se čuje i zna i za nas iz Srednje Bosne!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments