GOST IZ DOMOVINE

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, na susretu s Hrvatima u Frankfurtu

tekst i foto: Jakov Vranković
014Frankfurt/ Nakon što se u Rüsselsheimu sastao s Angelom Merkel na njenom predizbornom skupu, gdje je u kraćem obračanju zahvalio na svemu što je Njemačka učinila za Hrvatsku prigodom ulaska u EU, Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, sastao se i s predstavnicima Koordinacije Srednje Njemačke, simpatizerima i gostima HDZ-a.

Sastanak je uz večeru održan je u popularnom restoranu DIVA BAR u Frankfurtu. Uz predsjednika bili su glavni tajnik Miljan Brkić i Davor Ivo Štier. Brojne nazočne je pozdravio  predsjednik KOO Srednje Njemačke Kruno Šimović. Predsjednik

Tomislav Karamarko se u svom izlaganju dotaknuo stanja u stranci i domovini. Posebno se dodirnuo stanja u stranci: -Mi smo danas drukčiji, nama je danas glavno poštenje i domoljubje u našoj neovisnoj Hrvatskoj,svaki član se mora pridržavati našeg statuta ako to ne čine mora napustiti stranku a to su neki i osjetili.

Govorio je i o slučaju Lex Perković i ćirilici u Vukovaru. Perković mora doći na sud da se napokon dozna ko je naručivao i izvršavao ta teška djela ubijanja naših ljudi u iseljeništvu, to ne može proći nekažnjeno. Bilo je još i teških zlačina u domovini koji nisu riješeni a zašto, komu to smeta, upitao se predsjednik Karamarmo.

-A vi, dragi prijatelji koji živite izvan svoje domovine, morate znati, bez Vas ne bi bilo slobodne Hrvatske, budite kapitalisti u svojoj zemlji, plaćajte poreze, odgajajte svoju djecu u svojoj domovini koju toliko volite.

Govorio je i Hrvatima u Bosni i Hercegovini:-Neće više biti pasivnosti iz Zagreba dok je HDZ-a, mi smo jedan narod koji živi u dvije domovine i nastojimo da se tamošnja dva HDZ-a spoje i tada će im biti bolje.Ova vlada ne radi ništa kako bi Hrvatskoj bilo bolje. Taj Lex Perović može nas skupo stajati. Ćirilica u Vukovaru? Ma, i to se moglo drukčije riješiti, tamo su još svježe rane i trebalo je pričekati. Mogu reći, a to će se nekim našim ljudima posebno svidjeti, da ćemo ogranizirati Svehrvatski gospodarski forum u prosincu, najavio je Tomislav Karamarko.

Bilo je prilike i postavljati pitanja na koja je gost iz domovine i odgovarao. Presjednik KOO Srednje Njemačke g. Šimović je zahvalio gostima iz domovine i svima nazočnima  na ovoj zajedničkoj večeri, naravno i domaćinima, vlasniku restorana.

I prije pozdrava s dragim gostima bili je priliki i za kratki razgovor …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments