ANKICA JE ISPRED VREMENA

unnamedDortmund/ Od 08.12.2013 pa sve do 08.02.2014. godine je u dortmundskoj BIG Gallerie postavljena likovna izložba naslova SCHWARZ, WEISS & ZWISCHENTÖNE. Stručni ocjenjivački sud je odabrao radove 24 umjetnika.

Među odabranima je i Ankica Karačić.

Sudjelovali su i umjetnici, članovi umjetničkih udruga: BBK-Rurgebit koji ima oko 100 članova, BBK-Westfalen koji ima oko 250 članova te Dortmunder Kunstverein, koji ima oko 50 članova.

unnamed (1)Za ovu prigodu, Ankica  Karačić se predstavila „Vodenim aktom“.  Slika je urađena od simbola. To je u stvari jedan isječak životnih simbola umjetnice. Kritike su ovaj rad ocjenili vrlo pozitivno kao;moderno, aktuelno, autentično.

To ne bi bilo ništa neobično da rad nije nastao prije 11 godina,  2002. godine. Rad je tada urađen isto tako za jedan natječaj i što se tiče žirija bio je nezapažen. Dakle,  potvrdilo se ponovo pravilo da što se tiče umjetnosti Ankica trči ispred vremena. Tako, kada na neki natječaj pošalje frišku sliku obično ne prođe, ali kada uzme neku sliku iz arhive, koja je stara najmanje 5 godina,  onda prolazi!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments