NOVI DOSELJENICI TREBAJU POMOĆ

tekst: Sonja Breljak
Berlin
/ Skoro je godinu dana  od pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. U tom vremenu, brojni su, prije svega mladi i stručni, obrazovani a razočarani Hrvati, potražili privremeni ili stalni posao, veću zaradu i bolji život u drugim zemljama EU, a ponajviše ipak, u Njemačkoj.

Njemačka metropola koja svojom veličinom i multikulturalnim životom nudi mjesto za svakoga, posebno je omiljen cilj naših ljudi.

Mnogi su stigli u Berlin, javili nam se, potražili koju informaciju, savjet, priupitali gdje su hrvatska društva, gdje Misija, crkve.

A najveći broj se zanimao za mogućnost pronalaska odgovarajućeg ili bilo kakvog stana. Jer, u Berlinu je to veliki problem. Porasla je potražnja pa se na svakom razgledanju mogućeg buduće doma, javi na desetke kandidata.

Dakle, do stana teško. Evo u našem poštanskom sandučiću, svježe poruku na tu temu, pa ako vi koji ste u Berlinu imate kakvu ideju, ili stan za iznajmiti, javite se, pomozite.

Poruka glasi: -Mladi bračni par s dvoje djece hitno trazi 2,5 ili 3 -sobni stan, po mogućnosti u istočnom dijelu grada ali nije uvjet. Posjedujemo svu potrebnu dokumentaciju.

Eto, javite se Berlinčani! Novi hrvatski doseljenici trebaju pomoć!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments