OTVORENA “ŠARENA NIT RADOSTI”

tekst: Ivanka Herceg
slika3Popovačka
udruga likovnih stvaraoca „Moslavački štrk“ predstavlja se s 25 slikarskih uradaka mještanima  Rešetara i novogradiškoga kraja. Izložbu „Šarena nit radosti“ zajedno su 7. studenoga u Galeriji „Antuna Petrovića“ KLD-a Rešetari otvorili Ivan De Villa predsjednik Društva domaćina i organizatora te Marija Pukec Žigić predsjednica gostujuće Udruge.

Sa slikarima iz Popovače KLD Rešetari surađuje dugi niz godina, ali po prvi puta kao mlada Udruga stvaraoci iz Popovače izlažu u Rešetarima gdje se predstavilo 15 autora (Marija Tokić, Ljiljana Smontara, Josipa Đudarić, Božidar Delač, Kata Jerković, Ante Kutleša, Nevenka Vlašić, Senka Petek, Vladimir Zopf, Marijana Marušić, Valerija Jelčić, Draženka Banfić, Ivica Bilandžić, Dobra Vein i Marija Pukec Žigić) od ukupno 30 članova. Bila je ovo prilika i za upoznavanje s aktivnostima obje Udruge.

Svečanost otvorenja oplemenila je HPS „Slavča“ iz Nove Gradiške, kao i nekoliko članova Pjesničke sekcije „2-9-2“ KLD-a Rešetari interpretacijom svojih stihova; Vesna Dumičić, Veronika Devčić, Evica Kraljić, Katarina Čavlina, Stjepan Adžić i Snježana Josipović. Izložbom su umjetnici iz Popovače zapravo željeli s domaćinima i posjetiteljima podijeliti radost stvaranja. Istaknuto je to i lirskim tekstom deplijana koji ju prati, a među ostalim su istaknuli – Kistom nemirnim i rukom zanesenom, osjenčana tišina zavodljivo slikara mazi, vodeći ga svjetlom nježnošću u nova nadahnuća. Bojom i snagom stvaralačkom, u slike smo utisnuli dio sebe, uživajući u slobodi poteza i šarenim bojama radosnih snova- Izložba će do 12. prosinca biti otvorena svakoga dana od 8 do 12 sati.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments