CVIĆE DALMACIJE

tekst i foto: Nikša Smoje

10686802_707910892638006_3320506516211261469_nSplit/ Dragi moji svi od reda!!!

Ovo lito sam se malo više (fotografski) prišvorca, to ka previše san radija, pa san najviše ljut na sebe, a nešto manje na sve oko sebe – UDRIJA PAUZU.

Priko dva miseca nisan se zakačija na FB, tri miseca nisan nikome posla foto-mail, dva miseca nisan ni nosija foto aparat sa sobom …ništa nisan slikava (do nikidan), a i sad nešto malo i ništa, skoro da nisan obradija nijednu sliku …krajen desetoga miseca sam (čak) ima malu izložbicu u Makarsku …nikome nisan tija ni javit. Štufalo me.

A ja živ i zdrav. Počelo mi se sviđat ništa ne radit, gledat turske serije, oprat di koji pijat, igrat igrice na računalu, mozak na pašu, ništa ne snimat, ništa ne obrađivat, ništa ne objavljivat …

Ala koji gušti! ŽIVIJA VJEČNI NERAD!!!

Ali, vrag mi neda mira, to nije dio moje prirode. Evo, javljam se ponovno. Prvo da se zafalim svima nebrojenima koji su ovo vrime mislili i brinili za mene. Stiglo je mailova, telefonskih poziva, direktnih napada “oči u oči”, pa i onih okolišnih. Uf, sad moran u inboxu svima odgovorit, a i svim ostalima na mail… – ma poslat ću in ovo, nazovimo ga “priopćenje”.

Šta dalje? Iskreno rečeno neman pojma, kako ću (fotografski) dalje. Za početak ću se prisilit štagod objavit na FB i poslat koji foto-mail s virtualnom izložbicom. Ima stvarno puno toga snimljenoga i spremnoga za objavit, grijota da ne pustin to u javnost. A nova snimanja? Obrade fotografija? A valjda će mi i to nekako nadoć.

Za povratak na virtualne izložbice izabra san ovu pravu, održanu povodom dana grada Makarske u hotelu Osejava u organizaciji Hrvatsko-njemačkoga društva. Kombinirali smo po desetak radova, moj dragi prijatelj i slikar naivac Ante Vukić je izlagao svoje slike, a ja sam popunija s fotografijama. Tema izložbe je – Cviće Dalmacije.

Stiže par fotografija sa samog otvorenja, te fotografije cvića Dalmacije iz kojega sam izvuka samo dio za pravu izložbu.

A ko ne voli cviće?

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Nikša, a kakobi bilo da i ja pridodam pod naslovom cviće mog Brača, vidi ću sto sonja kaže. Imam ja toga i na pretek. Dogodine ću najvjerovatnije postaviti izložbu sakralni slika u Sumartinu na Braču. Prijedlog je pao već prije tri godine.