IGRA SVJETLOSTI

Održana izložba pod nazivom Lichter-Bilder-Schau
tekst i foto: Dražen Katić
IMG_20141127_200836Stuttgart/ U prošli četvrtak 27.11.2014. održana je u “Baur Atelieru” u Stutgartu izložba slika pod nazivom “Lichter-Bilder-Schau”. Izložba je trajala 3 sata a nazočni posjetitelji su pored slika umjetnika uživali u domaće urađenom punču i kolačima.
Spektakularna je bila projekcija slika na zid susjedne zgrade koja je pored ugodne i tihe muzike prezentirala doslovni “svjetlosno-umjetnički efekt”.
Nazočni gosti su također dio izložbe proveli u prostoru “Baur Ateliera” gdje su u ugodnoj i toploj atmosferi uživali u klasičnom dijelu izložbe. Izložena djela su rezultat napornog umjtničkog rada u 2014. godini gospođe Theae Feulner, gospodina Svena Harticha, djece umjetnika i mene, potpisnika ovih radaka.
IMG_20141127_184154Izložba je bila impresivna i po tome jer je trajala samo tri sata, a ne kao uobičajene izložbe slika koje su otvorene posjetiiteljima nekoliko tjedana ili mjeseci. Samim time posjetitelji su mogli ponijeti i zadržati utiske sa izložbe u svojim sjećanjima. Mnogobrojni posjetitelji  su upisali svoje dojmove u “knjizi dojmova izlozbe”!
Za 2015. godinu su planirane četiri nove izložbe koje će ljepotom i interesantnošću privući mnogobrojne nove ali i dosadašnje posjetitelje.
Nekoliko riječi o projektu “Baur Atelier”.
Projekt je startao prije dvije godine i organiziran je od GWG društva za stanovanje i Jugendamta u Stutgartu (drzavni ured za brigu i staranje o djeci i omladini).
Cilj projekta je ponuditi djeci koja stanuju u obližnjem susjedstvu mogućnost umjetničkog izražavanja i kreativno provođenje slobodnog vremena. Gospođa Feulner je zaposlenica Jugendamta u Stutgartu i voditeljica projekta. Odrasli članovi projekta su volonterski angazirani i jednom do dva puta tjedno aktivno sudjeluju u radu. N
mr.sc. Drazen Katic, dipl.ing.
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
drazen katic
drazen katic
9 years ago

jos jednom josipe hvala na tvojoj posjeti. ako smo tebi i gostima uspjeli uljepsati vecer tada je postignut potpuni uspjeh. iduca izlozba se u grubo planira za 26.02.2015. biti ce mi drago ponovo te pozdraviti.

Josip Mayer
9 years ago

Dražene bilo je i meni drago

biti prisutan u posjeti vrlo interesantne i zanimljive izložbe slika.Pogotovo u prisutnosti uz druge njemačke posjetitelje, i tebe te par drugih hrvatskih prijatelja,sa kojima se nisam vidio već godinama.Eto čovjek nebi ni vjerovao,što sve i izložbe mogu značiti i društveno pridonjeti.lp-jm