KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Hrvatska zajednica pred zatvaranjem”

Ante Karačić/05.02.2015./Svuda po Njemačkoj imamo gotovo isti problem, ali sve je to rješivo samo se mora promjeniti način rada i način razmišljanja. Do problema je došlo da su udruge koje su radile dobro nisu vodile računa o podmlađivanju članstva, u programu nisu obrađivale teme koje interesuju mlade, zbog starosti su počele gubit članstvo koje se nije obnavljalo.
Ne smijemo dozvoliti da se ni jedna udruga koja je djelovala do sada ugasi. Sada su potrebnije nego ikada jer je već velik broj mladih Hrvata došao u Evropske zemlje, a bit ce ih još. Samo jedan podatak; U Irsku je več stiglo preko 5000 Osjecana a u sam Dablin 3000. Oni su tamo već osnovali i svoj nogometni klub. Dakle, udruge koje trenutno nemaju članstvo ne treba gasiti. Treba ih ostaviti u stanju mirovanja dok ne stasaju mlađe snage

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
9 years ago

E dragi Ante Svaka čast misijske i prostorije caritasa..one su uvjek spremne pomoći i pomagale su našim hrvatskim udrugam i pojedincima u njihovim životnim prvim koracima,vjerujem da će tako i dalje biti. Ali misije su misije,caritas je caritas..a udruge i društva različitih vrsta..su opet svaka posebno različite u svojim aktivnostima i domenama. Mnoge od njih se trebaju sastai par i i više puta. Ono što mene malo zabrinjava..nije mi jasno zašto tolika razlika najamnina po pojedinim gradovima. Neki dobe prostorije od grada u najamninu..dovoljno imje da plaćaju komunalno..struju i vodu. A drugi ih moraju skupo platiti..pa mi ispada da ti… Read more »

Ante Karacic
Ante Karacic
9 years ago

Tipican primjer zastarjeloganacina razmisljanja.Da bi jedna udruga postojala nemora imati prostorije.U Njemackoj to mogu samo Turci jer ich ima toliko da im nije problem financirati prostorije.
1.Sastanci se mogu jednom mjesecno odrzavati u misiskim prostorijama ili Caritas ili neka Njemacka udruga.
A kad se nesto organizira iznajme se prostori zu nadoknadu koja se dobije od ulaznica posjetitelja.
Za izlozbe ili koncerte ako su kvalitetni nije problem dobiti prostor od njemackih vlasti.

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Dobro Ante treba po tvome ostaviti u stanju mirovanja, a tko äe placati stanarinu orije i sve ostalo. Mi imamo prostorije i to ljepe prost u koje je mnogo toga ulozeno mislim na trud i novac i sto sad? Mislis da ce nas Njemac cekat” N E V J E R U J E M!!!