MAŠKARE SU, MAŠKARE…

tekst i foto: Sonja Breljak
179Berlin/ Maškare su jedna od najstarijih zabava u Hrvatskoj zajednici. I ovogodišnje Maškare 2015. prošle su uz glazbu, ples, smijeh, darove i dobro raspoloženje.

Cijela večer je funkcionirala izuzetno skladno. Goste je pozdravila Mira Kiš, donedavna dopredsjednica Zajednice. Svirali su i pjevali Damir i Kornelija.

Za šankom je uobičajeno radio simpatični Zvonko uz pomoć Tanje i Ane. U kuhinji su vrijedno radile Mara, Anka, Dubravka i Jadranka …Večer su plesom otvorili Mira i Ivan.

Sva se Zajednica šarenila od raznoranih maski. Bili su tu Regica i Dudek, Robin Hud i Mariane, šeik, leptirica, vila, meksikanac, zatvorenik …s puno mašte i duha su se gosti pripremali za maškare.

Najprije su na pozornicu pozvana djeca. Malo su plesali. Žiri je gledao, zagledao …Na kraju su svi dobili slatke darove a najljepšom maskom je proglašn lik meksikanca.

Kasnije su podij za ples ispunili odrasli. Bilo je napeto. Svako malo je otpadao po jedan broj. Na kraju je prvo mjesto pripalo šeiku-Dušku Grgiću. Drugo mjesto je osvojila leptirica imenom Željka Abendroth a treća nagrada je otišla u ruke havajske plesačice – Ljubice Vidović.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
9 years ago

Lijepe slike,
ali dobro je i pianje,Marija što će biti sa Zajednicom..Lijepo je da imamo i komentatora više i da se netko i za Zajednicu konačno više zanima.