“PUT CVIJEĆA” U RAMI

Što nam rade naši u Bosni i Hercegovini

U maloj sali motela Rama je 13. lipnja otvorena prva samostalna izložba umjetnice Nade Crnjac, rodom iz Rame.  Radi se o izložbi rađenoj tehnikom fito-kolaža  koje se sastoji od ubiranja, slaganja i oblikovanja slika pomoću latica cvijeća i stabljika biljki. Izložba nosi naslov  “Put cvijeća”.

Prije samog otvaranja izložbe, prisutne je pozdravio uzdolski župnik don Miljenko Džalto. Potom je, u ime Udruge likovnih umjetnika Skopaljske doline, govorila umjetnica Marica Kolak iz Bugojna.

CVIJET- nosi asocijaciju na ŽIVOT, život uopće, u konačnici i ljudski život. Dodir sa zemljom, sjemenje, rađanje, življenje, umiranje …tako je puno zajedničkog između života cvijeta i čovjeka. Zajednička je i prolaznost u vremenu jer- sad nas ima, sad nas nema.

Ali, Nada ne želi tako, ne želi život bez tragova. Ona želi detalje zadržati u sjećanju …miris, lahor vjetra oko cvijeta, lepršave boje latica …sve to ostavlja snažan dojam, ugođaj i trag u kutku življenja. Toliko toga može mali cvijet. Toliko toga može mali čovjek. U Nadinim radovima pohranjeno je sjećanje na život cvijeta i svijeta. Nada na svoj način daje pečat prolaznom životu koji ostaje utisnut u naše sjećanje kroz boje i mirise. Oko ovih djela vrijedi sklopiti ruke, uživati u njima, osjetiti ih u samoći, ali isto pružiti ugodu i drugima. Stoga, hvala Nadi sto je svoj umjetnički doživljaj ovom prigodom podijelila s nama. Ponovilo se jer je uistinu vrijedno, rekla je Marica Kolak.

Organizator ove izložbe je Kulturno-sportski centar Prozor-Rama. Izložbu je progalasila otvorenom dopredsjednica KSC prozor-Rama, Blažena Matešić.

Izložba je otvorena do daljnjeg.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments