GORKI RAZLOZI ZA STRAH

Prijateljska takmica između Njemačke i Nizozemske otkazana iz sigurnosnih razloga

Raznolika su nagađanja, pretpostavke i teorije o tome koje su indicije, konkretne prijetnje ili upozorenja izazavale otkazivanje sinoćnjeg nogometnog susreta Nizozemske i Njemačke u Hannoveru. Kao i otkazivanje koncerta jedne grupe u obližnjoj dvorani te i pretragu kolodvora i jednog vlaka na brzoj IC liniji.

Ministar unutarnjih poslova Njemačke, Thomas de Maizier je, ne ulazeći u pojedinosti, ustvrdio: –Imali smo dobre, gorke razloge! Te istaknuo prednosti i važnost sigurnosti ljudi poradi čega su gledatelji evakuirani sa stadiona te poduzete opsežne sigurnosne, kontrolne radnje oko stadiona i u cijelom Hannoveru.

Dok ovo pišemo, nema potvrdnih informacija o pronalaženju kakvih eksplozivnih naprava u ili oko stadiona, niti u drugim dijelovima Hannovera.

Nogometnom susretu je trebala nazočiti i njemačka kancelarka Angela Merkel. No, susret je otkazan 90 minuta prije početka tako da njemačka kancelarka, kao niti nogometne ekipe dviju zemalja, nisi još bili ni stigli na stadion.

Ovo je poput poraza jer je utakmica trebala biti simbol naše podrške Francuskoj. Ali, najvažnija je sigurnost gledatelja i igrača”, izjavila  je Edith Schippers, nizozemska ministrica sporta.

Nakon terorističkih napada u Parizu, a u strahu od mogućeg ponovljenog scenarija, otkazana je i utakmica Španjolska-Belgija u Bruxellesu dok je susret Francuska-Engleska, održan u Londonu.

Ostaje vidjeti, hoće li i kakve sigurnosne posljedice imati svi ovi događaji na sportska, kulturna, zabavna i ina masovna okupljanja građana kojih je u njemačkoj prijestolnici, širom Njemačke i Europe upravo najviše u nadolazećim predbožićnim danima.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments