IZABRANI NAJPOPULARNIJI ISELJENICI

Prema izboru čitatelja inozemnog izdanja Večernjeg lista na svečanosti u Bad Homburgu dodijeljene Domovnice po deseti puta

Večernjakova-domovnica-2015Bad Homburg/ Pred brojnom publikom, poznatim licima iz svijeta politike, gospodarstva, crkve, estrade, organizacija i društava iz Hrvatske, Njemačke i brojnih drugih europskih država, po deseti, jubilarni puta su dodijeljene Večernjakove domovnice najpopularnijim iseljenicima prema glasovima čitatelja i stručnog žirija.

O tome tko je sve bio, tko  gostovao, tko pjevao, tko što rekao, i tko sve pimio kakvo posebno priznanje od organizatora, u drugom ćemo prilogu. Ovom prigodom donosimo tek dobitnike Domovnica prema kategorijama u kojima su nominirani.

Za najpopularniji događaj godine izabran je Susret čuvara hrvatske etno baštine, Filderstadt a odlukom žirija i Slavonska večer, Stuttgart.

Najpopularniji glazbenici su muška klapa Bandira iz Düsseldorfa, odlukom čitatelja i  Ivona Urošević, pjevačica, Hamburg, nagrada žirija.

Domovnica je pripala i Victoriji Stvorić, nogometašici, kao najpopularnijoj sportašici prema izboru čitatelja dok je žiri Domovnicom nagradio i nogometaša Ivana Rakitića.

Domovnicom se opet okitila  i SD Croatia Berlin kao i SK Cro Wienna, jer su imali isti broj glasova čitatelja dok je žiri nagradu uručio NK Pajde Möhlin.

Kao najpopularniji, Domovnicu je, prema glasovima čitatelja, primio Ivan Vrgoč, glumac i producent s berlinskom adresom a nagradu žirija Ivan Jurčević iz Kölna.

A Domovnica za najpopularniju medijsku osobu predana je, prema glasovima čitatelja i stručnog žirija, znanstveniku Ivanu Đikiću.

Opširnije iz Bad Homburga, tekstualno i fotografijama, u drugom prilogu.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments