DOBRO NAM DOŠLI

piše: Sonja Breljak
foto: Slavica Jurčić
8515a194-c61e-47ed-bb28-1a52c944c4d5Berlin/  Evo, samo što nije i taj dan. Već sutra uvečer, srest ću ponovo drage prijatelje, suradnike a neke od onih s kojima surađujem već godinama, i po prvi puta.

E, da, sretnica! Sretnica sam ja s  toliko divnih suradnika na ovim stranicama, s toliko divnih prijatelja, ljudi puna, široka duha …pisci, pjesnici, obični dragi ljudi.

Kako se to sve dogodilo i razvijalo, kako je uopće počeo s radom Hrvatski glas Berlin bit će prigode ispripovijedati sutra uvečer, u subotu, 16. 04. u vrijeme obilježavanja obljetnice našeg glasila.

Tome će prethoditi promocija knjige  pokojnog Emila Cipara “Ono malo duše” kako i treba jer je i susret s Emilom i naše upoznavanje i bilo ono što je dovelo do stvaranja Hrvatskog glasa Berlin.

Dok čitate ove redove, na putu za Berlin su mladi urednik našeg portala Antonio Gavran, lektorica Marija Kukić i novinar Ivica Vlašić. Njih sve poznajem od prije a sretosmo se i na promociji knjige u Slavonskom Brodu s kraja prošle godine.

Po prvi puta ću sresti Mirelu Bajlović Marasović iako se jako dobro poznajemo (po duhu) kroz Mirelin rad na rubrici “Skok u hladnu vodu”. Bit će to i prvi susret s umjetnicima i našim suradnicima, bračnim parom Karačić, Ankicom i Antom, Iločanima sa stalnom adresom u njemačkom Iserlohnu. Srest ću ih već večeras jer Ankica ima izložbu u Veleposlanstvu Republike Hrvatske. Baš se to lijepo poklopilo.

O, kako bi se Emil tome radovao. Takvom susretu, s tako divnim ljudima. Koji su uz to i naši suradnici i dragi prijatelji.

Umjesto Emila, s pravom će u tom doživljaju, zajedno sa svima nama, uživati Emilove nećakinje Zvonka, Dunja i Ana Ivković koje za ovu svečanu i sadržajnu prigodu, dolaze iz Slavonskog Broda.

Zajednički doživljaj susreta s Emilovim pričama u knjizi “Ono malo duše” koju će predstaviti Adrian Kostre, novinar i pjesnik,   učinit će još ljepšim i operna pjevačica Evelin Novak, vokalni sastav DueDeni, Zbor HKM Berlin, folklor Hrvatske zajednice,  Tamburaški sastav Wellebit

Progam počinje u 18 sati. I svi vi željni dragog nam jezika i pisma, glazbe, plesa, pjesme …dobro nam došli!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Slavica Jurčić
Slavica Jurčić
8 years ago

Draga naša Sonja ,zvala nas je sve na promociju i znam da če i naš Emil biti tamo sa njom i Marijom ,Antoniom ,Elizabetom ,Ivicom i svim dragim suradnicima i ja bi voljela biti ali obiteljske obaveze su me sprečile .Sinoć sam zvala Mariju i rekla sam joj da ču biti u mislima sa vama ,a ona draga naša Marija spremila kolače i puno lijepih želja da vidi i bude sa našim dragim Berlinčanima.E da sam ptica ,da poletim u Berlin sa vama svima da se družim ,ali nisam,lijepo se provedite i uživajte.