GRB GRADA U RUKE “BROĐANIMA”

Na svečanoj sjednici dodijeljene nagrade i priznanja, Grb grada Slavonskog Broda i Zavičajnom klubu „Brođani u Berlinu“

 tekst: Ivica Vlašić
foto: Sonja Breljak    ….foto album
zagreb 455
SLAVONSKI BROD – Svečano je i uistinu dostojanstveno bilo na središnjoj proslavi Dana grada Slavonskog Broda, u ponedjeljak, 16. svibnja, na blagdan svetog Ivana Nepomuka, nebeskog zaštitnika tog lijepog slavonskog grada na lijevoj obali Save. Dodijeljene su nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima koji su svojim radom i djelovanjem pridonijeli razvoju i ugledu grada.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara predstavio je okupljenim uzvanicima u proteklih godinu dana realizirane razvojne projekte.

-Djela, a ne riječi, naše je glavno načelo. Mi vjerujemo u bolju budućnost našeg grada, a naša djela i ostvareni rezultati govore sami za sebe. Usmjerimo zajedničke snage ka radu za dobrobiti našeg grada jer su nam najvažniji budućnost mladih, otvaranje novih radnih mjesta i realizacija projekata, koji donose gospodarski razvoj. Svaki veliki grad znači neprekidan rad koji nikad ne završava. Naši napori čine Slavonski Brod boljim i, vjerujte, imamo snagu i volju suočiti se sa svime što je pred nama – poručio je gradonačelnik Duspara. Istaknuo je da je Slavonski Brod često nepravedno zanemaren, u zaboravljenoj Slavoniji, koji već godinama stvara nove projekte. Slavonski Brod je danas grad koji je usmjeren još većem razvoju i napretku, kazao je brodski gradonačelnik i zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli za svaki novi projekt koji je pokrenut, uložio u to svoje vrijeme i na taj način pomogao u stvaranju novih sadržaja.

zagreb 429Počasnim građaninom Grada Slavonskog Broda ove godine je proglašen dr. Vladimir Jerković, čuveni brodski liječnik – kirurg, šef Odjela kirurgije brodske Opće bolnice tijekom Domovinskog rata i bivši gradonačelnik, za dugogodišnju visoku profesionalnost, predani rad, etičnost i gorljivu zauzetost čovjeka u potrebi te neprijeporni doprinos u političkom i društvenom životu na dobrobit grada Slavonskog Broda, njegovih građana i opće dobro.

Nagrada za životno djelo Zlatna čaplja dodijeljena je Zlatku Klobučaru za iznimna stručna i tehnička postignuća i rezultate na podizanju gospodarskog ugleda tvrtke Đuro Đaković, simbola najvećih uspjeha hrvatske i slavonske teške industrije te promicanju imena grada Slavonskog Broda u zemlji i svijetu.

zagreb 511Grb Grada Slavonskog Broda dodijeljen je dekanu Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti prof. dr. sc. Damiru Matanoviću, Vinku Anušiću, Veleučilištu u Slavonskom Brodu, tvrtki Saint Jean Industries, te našim dragim „Berlinčanima“ – Zavičajnom klubu ‘Brođani u Berlinu’, u prigodi obilježavanja njihovih 25 godina nesebičnog humanitarnog rada, dobročinstva, trajnog prijateljstva te svesrdne pomoći na dobrobit građana i voljenog im grada Slavonskog Broda.

Nagradu je u ime Zavičajnog kluba ‘Brođani u Berlinu’ primila njegova dopredsjednica Elizabeta Kopić. Podsjetimo, Zavičajni klub ‘Brođana u Berlinu’ za nagradu Grada Slavonskog Broda predložilo je uredništvo web portala Hrvatski glas Berlin, a na svečanoj sjednici bili su i urednica portala Sonja Breljak te nekoliko suradnika kao i članova kluba iz Berlina i drugih gradova u Hrvatskoj.

zagreb 489Kažimo i da je javno priznanje i nagrada Štit Berislavića dodijeljeno je prof. Mariji Matić, kiparu Ivi Krajinoviću, Dragutinu Mostarkiću, Zlatku Dujmiću te vrhunskom sportašu Antunu Novakoviću, za izniman doprinos i ostvarene izuzetne rezultate te daljnji poticaj u promicanju sporta i grada Slavonskog Broda u zemlji i svijetu.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća su među brojnim uzvanicima bili i brodsko posavski župan Danijel Marušić u svojstvu izaslanice Predsjednice RH, saborski zastupnik Pero Ćosić u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, general Josip Zvirotić u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH; saborski zastupnici Ljubica Maksimčuk, Davor Vlaović, Tihomir Jakovina i Ružica Vukovac, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, generalni vikar Đakovačko osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić, predstavnici Crkvi drugih konfesija u Hrvatskoj, predstavnici Policije, Hrvatske vojske, udruga iz Domovinskog rata, nevladinih udruga i humanitarnih organizacija, te brojni gospodarstvenici i osobe iz javnog društvenog života grada Slavonskog Broda i Brodsko posavske županije.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
7 years ago

Svaka čast,sljedi i moja čestitka! Kada sam pročitao ovaj tekst o poklonu grba, grada, Slavonskog Broda,- brođanima iz Berlina. Mir ist etwas eingefallen,- Städtepartnerschaften zwischen Berlin und Slavonski Brot. Es ist zu versuchen verein schafft es bestimmt.und “ich würde mich freuen wenn Sie zustimmen” Emil würde sich auch sicher freuen, wenn der auf leben wehre.Vielleicht hilft ein pisjen auch mein geschriebene tekst. Sonst bekant. Das Land Berlin unterhält Partnerschaften mit 17 Städten auf der ganzen Welt, die größtenteils unmittelbar vor und nach der Wiedervereinigung Deutschlands im Jahre 1990 abgeschlossen wurden. Diese sind Brüssel, Budapest, Buenos Aires, Istanbul, Jakarta, London, Los… Read more »

Eva
Eva
7 years ago

Bravo, super dragi Brodjani!