KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Po jeziku si to što jesi”

KOMENTAR-300x244Ivica Smolec/01.06.2016./ Najtužnije je što su protivnici promjene kurikuluma oni kojima ljudi što ne znaju misliti svojom glavom osiguravaju vlast, bogatstvo stečeno po nakaradnim zakonima ali i neometanim privrednim i drugim kriminalom.

U nedostatku vanjskog, izmisle unutrašnje neprijatelje naroda i, tko god misli svojom glavom i shvaća što se događa, biva razapet i proglašen lažnim Hrvatom jer se ne slaže s onima koji su njegove razapinjače pred izbore vrbovali obećanjima raja u državi.

Zato se i te kako slažem s vama:“Daj, Bože, ljude koji misle svojom glavom!“

Nikad neću zaboraviti jedan slučaj iz velikog poduzeća u kojem sam dugo radio. Bio sam mentor mladom inženjeru pripravniku i upoznavao sam ga s radnom okolinom, procesom projektiranja elektroničkih sklopova, aktivnostima prije uvođenja novog proizvoda u redovnu proizvodnju. Pokazao sam mu mali priručni laboratorij u kojem je jedan stariji tehničar-laborant upravo zalemio dijelove i priključio na instrumente jedan uređaj kojeg sam ja projektirao. Mladac ga je pitao zbog čega je jedan integrirani sklop vijcima učvršćen na rashladno tijelo. Dobio je odgovor: „To tako mora biti!“

Eto, taj primjer vjerno prikazuje misaoni proces prosječnog Hrvata – mora biti tako kako je, ni slučajno se ne smije ništa mijenjati, posljedice on ne može sagledati pa je uvjeren da ih ne može predvidjeti nitko.

A, što se tiče poticanja učitelja, to je već malo teže, izgleda. Jer, na primjer, zastupnik koji se pojavi u Hrvatskom saboru jedan dan mjesečno, na sat-dva, osigurao je svoju bijednu plaćicu od 12000 do 15000 kuna.

Takvih i sličnih primjera ima jako mnogo i normalno je da za učitelje, a kamo li koga drugog, tko nema rodbine ni poznanstava među „bogovima“, ne ostaje ništa.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments