KOMENTAR TJEDNA

Komentari na tekst “I treća istupnica Savezu” i “Komentar tjedna”

komIvo Dorotić/ 3.01.2014./Kad smo savez htjeli i pokušali osnovati krajem 80-ti Vojna Misija je bila striktno protiv. I sada kada nema Vojne Misije, sad nered napravimo sami. Istupanje SD Croatie (Član), Brođana i Hrvatske kulturne i sportske zajednice (osnivač i član) je logičan i jedini pravi postupak u borbi protiv jednoumlja. I zato čestitam svima koji su istupili.

Josip B./ 3.01.2014./Sto se desilo sa udrugama u Berlinu, da – namjesto da ostanu u zajednistvu – se odlucuju za rusenje svoje krovne udruge koja je ocito godinama dobro radila i koja je bila dobar primjer mnogim hrvatskim udrugama u Njemacke? U mnogim gradovima i regijima Hrvati nisu uspjeli uspostaviti krovne udruge, a bilo je pokusaja. A Vi ste to imali u Berlinu i sada to rusite? Nije valjda, da Vas je inficirao ovaj medijski reketar Stipe Pudja, koji ocito ima zadatak rusiti sve hrvatsko sto je relevantno?
A glede kongresa: jeste li Vi svjesni, da prvi put nakon 20 godina Hrvati u Njemackoj imaju napokon pravi lobi kojeg slusaju Njemci, da im je Maric priznat od kancelarke, da se i u domovini cijeni kongres, da se zauzima za sve vazne teme, koje se ticu iseljenika, da se zauzimaju za nase generale i UDBine zrtve, a sada dobivaju i svoj ured i radnike u Berlinu placen od Njemaca itd.??? Nikad kongres i hrvatski glas u Njemackoj nije bio uspjesniji, i vise je nego ocito, da je to razlog za ove napade na kongres u zadnje vrijeme. Kongres je zasmeto nasim komunistima dolje, pa sada probavaju rusiti kongres, kao sto se napada branitelje, crkvu i sve vazne domoljubne snage u domovini. Ajde, malo progledajte i razmislite…

Ante, Muenchen/ 3.01.2014./ Poštovani Josipe B.
nitko ne ruši u Njemačkoj Kongres samo se moli dotični da ostavi na miru društva koja ne žele biti njegov član. A to je valjda još uvijek dozvoljena opcija. Ili ne? Ako jeste dozvoljena, onda molim lijepo, čemu zbrka frka kongresmena ako to netko ne želi a ako nije, onda zna se što bi to bilo, koje vrste diktat. Hvala na tome!

Josip B./ 3.01.2014./po logici gosp. Cipra i Ante, znaci, pojedine udruge su htjeli razvod i nejedinstvo iz cista mira i bez nekog ozbiljnog razloga, i tvrde da bi se sve druge udruge trebali prikloniti destruktivnom misljenju manjine, inace to nije demokratski??? Häähhh??? Geht´s noch? Gdje smo mi?

Dali netko zbilja smatra, da ce sada hrvatske udruge u Berlinu bolje raditi i suradjivati? Kako moze razvod biti bolji od zajednickog rada? Nemoze nikako! Niste valjda tako naivni!!!
Dobro da je kako izgleda vecina udruga berlinskih Hrvata prepoznala da je zajednistvo bolje nego svadja, ujedinjavanje bolje nego slabljenje kroz rastanke, direktni razgovori bolji nego prepisivanje preko portala, mir bolji nego nemir, prijateljstva bolja nego sada stvorena neprijateljstva.
Evo Vam rijeci naseg Pape Franje, koje bi mogle mozda opametiti neke koje rade (sa prikrivenim planom?) na rusenju jakih hrvatskih snaga u Njemackoj: “U srcu svakoga muškarca i svake žene prebiva želja za puninom života kojem pripada nezaustavljiva čežnja za bratstvom. Ona nas potiče prema zajedništvu s drugima i osposobljava nas da ih ne promatramo kao neprijatelje ili suparnike, nego kao braću koju treba primiti i prihvatiti.” pozdrav iz Hessena
PS: dali nekomu u Berlinu smeta, da postoji i krovna udruga nogometasa u Njemackoj? Mozete zamisliti, neznamo koliko zivecih udruga clanica uopce imaju (vecina clanova nije mijenjala Vereinsregistar u 10 god.), nazivaju se cak krovnom udrugom svih nogometnih udruga (ali nemaju Bavarce i druge nogometase u svojim redovima)? Ah da, oni prave samo 1-2 turnira godisnje i ne dizu glas za iseljenike i protiv udbasa… i suruju sa krticom Pudjom… zato se njih ne napada…

Ante, Muencchen/ 3.01.2014./ –po logici gosp. Cipra i Ante, znaci, pojedine udruge su htjeli razvod i nejedinstvo iz cista mira i bez nekog ozbiljnog razloga, i tvrde da bi se sve druge udruge trebali prikloniti destruktivnom misljenju manjine, inace to nije demokratski???

– Ne baš tako Josipe. Već ovako: krovne udruge ne bi trebale biti članovi drugih krovnih udruga, osim toga o takvim pitanjima se unutar krovnih udruga ne mogu donositi odluke preglasavanjem, dovoljno je da je jedna udruga protiv pa da se nema zeleno svjetlo, treba imati konsenzus. U ovom berlinskom slučaju zdravije je bilo da je savez, kao krovna udruga izvan druge krovne udruge a da društva pojedina za sebe odluče hoće li biti udružene ili ne.

Josip Mayer/ 3.01.2014./ Da, budem iskren, a to sam od uvjek i bio i budem, i sam sam se, veselio..da ne kažem i čudio.. da takovo krovno savezništvo može funkcionirati u Berlinu.

Dok u cijeloj Njemačkoj nije uspjelo.Pogotovo ne kod nas u Baden-Württemberg-u a toliko udruga i društava ..No kako se sada iz raznih društvenih iskustva ispostavilo, ada se krovne udruge nisu baš pokazale u dugotrajnom djelovanju snalažljivo..ali nije rečeno.. da se one i bez nglaska.. krovno savezništvo..ne mogu svaka u svojim domenama i dalje dogovoriti te zajednički surađivati..poput u savezništvo kada je ono nužno potrebno.
I sam ne vjerujem da netko ruši ..HSKNJ..već ga svi potičemo da se za budućnost više osavrši.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hrvatski Branitelj
Hrvatski Branitelj
10 years ago

Bravo Mijo peticija za izrucenje zlocinaca iz HRVATSKE je tu: https://3c.gmx.net/mail/client/dereferrer?redirectUrl=http%3A%2F%2Fwww.change.org%2Fpetitions%2Fpeticija-za-razja%25C5%25A1njavanje-ubojstava-udbe-nad-hrvatima-diljem-svijeta-za-izru%25C4%258Denje-josipa-perkovi%25C4%2587a-i-zdravka-musta%25C4%258Da-njema%25C4%258Dkom-sudstvu%3Futm_campaign%3Dpetition_created%26utm_medium%3Demail%26utm_source%3Dguides Ovo je samo od nekih djela HSK i zato im trebamo biti zahvalni da postoje jer ove druge udruge niti imaju znanja niti sposobnosti za ovkve stvari nego im naprotiv smetaju oni koji se bore za HRVATSKU…NEMAM nista protiv onih koji slave BOZIC malo sa zakasnjenjem ali mi smrdi da je ovo HRVATSKI PORTAL…Najbolje da vi maknete ovo Hrvatski pa nek Bude glas iz Berlina ali mojim vas bez (HRVATSKI)ili nek bude PARTIJSKIGLAS-Berlin onda mozete i Kinezima cestitat BOZIC ….